Laura

Újabb kutatás bizonyítja: Valóban boldogabbak a ducik!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Több szakember is megpróbálta bebizonyítani a múltban, hogy a duciság, valamint a jó kedv és kedélyállapot között komoly összefüggések vannak. Ma azonban már nem csak sztereotípiák és emberi vélemények támasztják alá, hogy a túlsúlyosak boldogabbak is, hanem egy génalapú kutatás is, ami végre tudományos alátámasztással szolgál a fenti hipotézis számára!

A kanadai McMaster Egyetem kutatói bár korántsem erre szerettek volna válaszokat találni, amikor kísérleteiket elkezdték, hiszen az elhízás, valamint a depresszió közötti kapcsolatát akarták vizsgálni.

Hiába gyűjtöttek azonban be több mint 17 ezer DNS-mintát – méghozzá több mint 20 országból –, a kettő közötti kapcsolatra nem találtak magyarázatot, sőt mi több, inkább ellenkezőjére derítettek fényt.

Ennek köszönhetően tanulmányukban kifejtik, hogy a boldogságért, valamint a duciságért felelős gének lényegében egy és ugyanazok, ennek köszönhető, hogy a túlsúlyos emberek általában boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak is egyben.

boldog

Hogy megvizsgáljuk a kutatás tudományos hátterét, a szakemberek az FTO nevű génre építették fel vizsgálatukat, amit már korábban is összefüggésbe hoztak a túlsúllyal, ezáltal akinek erőteljesebb ez a génje, sokkal hajlamosabbá válik arra, hogy ducivá váljon.

Ez azonban az orvosok szerint nem is annyira probléma, hiszen bebizonyították, hogy ugyanez a gén felelős a boldogságérzetért is!

Ezáltal azoknál az embereknél, akiknél nagy mennyiségben volt jelen az FTO gén, nem csak az elhízásra mutattak nagyobb hajlamosságot, hanem a boldogságra, valamint a kiegyensúlyozottságra is.

Sőt mi több, a szakértők azt is bebizonyították, hogy ezen gének megléte mellett az emberek közel 10 százalékkal csökkenthetik a depresszióra és az általános rossz kedvre való hajlamukat!

Forrás:

http://fhs.mcmaster.ca/main/news/news_2012/happy_gene.html

Szólj hozzá!