Tvilag

Tökéletes kabátot szeretnél az alkatodhoz? Mondjuk, miként válassz!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A molett nők gyakran félnek maguknak kabátot vásárolni, mert nagyon könnyű rosszul dönteni, hiszen egy olyan felső rétegről beszélünk, melyet nem lehet már takarni semmivel, ezáltal alapjaiban meghatározhatja – természetesen optikailag is – megjelenésünket.

Ezzel kapcsolatban rendkívül lényeges, hogy a méreteinken felül tisztában legyünk alaktípusunkkal, hiszen egy kabát nagyon könnyen kövéríthet minket, hovatovább olyan viselet, ami minden nap meghatározza az egyéniségünket, ezáltal nagyon alaposan meg kell fontolni a választást. Bár az egyéniséged kapcsán nem tudunk tanácsokkal szolgálni, azonban azzal kapcsolatban már igen, hogy az alaktípusodhoz a legjobbat válaszd magadnak!

Ha alma alkatod van

Amennyiben alma alkatod van, tehát a felsőtested, főként a hasad sokkal erősebb minden más testrészednél, ezáltal vékonyak a lábaid és lapos a feneked, akkor a hosszított fazonú kabátokat messzire felejtsd el. Sokkal előnyösebbek ilyen alakforma mellé az A-vonalú megoldások, melyek nőiessé és divatossá is tehetnek minket, miközben optikailag rengeteget karcsúsíthatunk magunkon, hiszen a hosszú fazon az egész testünket vastaggá teszi, így azonban sokkal karcsúbbnak tűnhetünk. A legjobb egyébiránt a fekete, vagy más sötét szín, és nemcsak a slankítás miatt, hanem azért is, mert gyakorlatilag mindenhez passzol.

Ha körte alkatod van

A körte alkat esetében is az A-vonalú fazon a legjobb választás a molett nők számára, hiszen az ilyen típusú hölgyek rendszerint a combokon és a fenéken rendelkeznek felesleggel, egy ilyen típusú kabáttal pedig a felsőtest nagyszerűen kiemelhető, a hibák pedig eltakarhatók. Persze nem szabad kivenni a számításból a közepesen hosszú, úgynevezett háromnegyedes kabátokat sem, melyek szintén előnyösek!

Ha homokóra alkatod van

A homokóra alkattal rendelkező hölgyek a legszerencsésebbek, ha kabátválasztásról van szó. Esetükben majdnem minden fazon nagyszerűen és előnyösen áll, csak arra kell figyelni, hogy bármelyik mellett is döntünk, az megfelelő mértékben kiemelje a csípőnket. Jöhetnek a rövid és a hosszú fazonok is, akár még a bokáig érő vékony bőrkabát is elmegy, ha egy övvel össze tudjuk húzni a csípőnél, ezzel kiemelve a nőiességet.

Szólj hozzá!