Tvilag

Tökéletes felsőt keresel molettként? Segítünk!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Ha molett nőként ruhavásárlás előtt állunk, ugyanolyan fontos lesz ismerni bizonyos szabályokat, mintha normál testalkattal vásárolnánk, sőt mi több, az optimális megjelenés elérésének érdekében még szigorúbb szempontoknak kell megfelelnünk.

Természetesen nem kell rögtön megijedni, hiszen nem lehetetlen feladat molettként felsőt vásárolni, és ha ismerjük az alapokat, akkor nehéz sem lesz. Hogy mégis miféle alapokról beszélünk? Lássuk!

Ismerd a méreted és az alaktípusodat!

A molett nők esetében a felsőválasztást nagyon alapos méricskélés kell, hogy megelőzze, mert dacára a méretezésnek, esetükben az alaktípus rendkívüli mértékben meghatározza azt, hogy egy felső jó lesz-e majd ránk, illetve jól áll-e majd nekünk. Rengeteg molett nő hajlamos arra, hogy minden mindegy alapon direkt nagyobb ruhákat vásárol magának, mert az mindent eltakar, és bár ez összességében igaz is, de ezzel a nőiességtől is rögtön elbúcsúzhatunk. Se túl nagy, se túl szűk felső mellett nem szabad ugyanis döntenünk, kizárólag az alakunkhoz és a méretünkhöz passzoló darabokat válasszunk, mert ezek állnak majd a legjobban.

Mi a helyzet a színekkel?

Gyakorlatilag semmi. A sötét árnyalatokat értelemszerűen érdemes előnyben részesíteni, ezzel bizonyára senkinek sem mondunk újat, de csak akkor, ha a felső testünkkel nem vagyunk elégedettek. Ha homokóra vagy körte alkatunk van, ergo a derekunk és a hasunk karcsú, akkor teljesen felesleges feketébe bugyolálnunk magunkat felül minden nap, mert a világosabb megoldások ugyanolyan jól állnak majd.

A kivágás előnyt jelenthet!

A molett nők többségének általában szépek a mellei, ezáltal a dekoltázst érdemes lehet kiemelni. Ehhez érdemes kivágott és mélyen dekoltált felsőt választani, amit értelemszerűen ne vigyünk túlzásba, mert könnyen áteshetünk vele a ló túlsó oldalára, de ha a hangsúlyt a melleinkre tereljük, akkor könnyebben elvonhatjuk a figyelmet például a hasról vagy a fenékről, ha muszáj.

A magas nyakat kerüld el!

Merthogy a legtöbb molett nőnek nem állnak jól a garbószerű megoldások, pláne akkor nem, ha alapvetően is vastagabb a nyakunk a kelleténél. Ha nem az, egy garbó akkor is indokolatlanul megvastagítja az egészet, és nagyon kellemetlen megjelenést adhat nekünk.

Szólj hozzá!