Tvilag

Tökéletes alkalmi ruhát keresel molett nőként? Ezeket a szabályokat tartsd észben!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Minden nő ruhatárában lennie kell legalább két alkalmi ruhának, ami csinosabb és elegánsabb, mint a többi, hiszen bármikor jöhet egy esküvő, egy évforduló vagy valamilyen családi ünnepség, amihez elengedhetetlen lesz egy ilyen viselet.

Molett nőként sokan félnek a ruhavásárlástól és a ruhaválasztástól, mert abban a tévhitben élnek, hogy telt alakjuk korlátozza őket abban, hogy elegáns, szép és nőies darabokat válasszanak. Ez azonban egy óriási tévedés, hiszen minden alkatnak, a vékonynak és a normálnak is megvannak a maga öltözködési szabályai, ők sem vehetnek fel bármit, ezáltal a duci testűeknek is csak meg kell ismerniük azokat az alapszabályokat, melyek lehetővé teszik számukra a megfelelő alkalmi ruha kiválasztását.

Bár elég nyilvánvaló, hogy a számunkra tökéletes ruha jellegét alapjaiban meghatározza, hogy milyen eseményre lesz, hiszen egészen más típust választunk egy esküvőre, mint egy egyszerű osztálytalálkozóra, azonban ennek ellenére is vannak olyan szabályok, melyek nagy általánosságban fontosak a választáskor. Lássunk ehhez pár tippet:

  1. Ha egyberuhát választunk magunknak, akkor figyeljünk rá, hogy ne egy függönyt akasszunk magunkra, ami mindenhol bő és csak lóg rajtunk, de az sem szerencsés, ha túl szűk, vagy túl kis szabású ruháról van szó. Különösen igaz ez akkor, ha alacsonyak is vagyunk, hiszen a túl kicsi vagy a túl nagy ruhák még jobban kihangsúlyozzák testmagasságunkat. Inkább próbáljuk meg az előnyösebb testrészeinket hangsúlyozni!
  2. Amennyiben szoknyát vennénk fel, fontos a tökéletes hosszúság. A ducik számára általában a legideálisabbak azok, melyek térd alatt végződnek, a szabás terén pedig az A-típusú megoldások szinte mindig jól mutatnak.
  3. Bár sok helyen igyekeznek ránk erőltetni a feketét, ezt érdemes elfelejteni: a sötét színekkel bátran játszadozhatunk egy alkalmi ruha összeállításakor. Nyilván a fekete az alkalmi öltözetnél egy jó választás, de a sötétkék vagy egy sötétebb lila árnyalat ugyanolyan szuper hatást kelthet és képes karcsúsítani az alakunkon. Sőt, ha a csípőnk vagy a lábunk kecses, esetleg a melleinket dobnánk ki, ezeken a helyeken bátran alkalmazzunk világosat!
  4. Hogy a mintást is felejtsük el molett nőként? Ne felejtsük! Csak tanuljunk meg jól választani! Az optikailag hosszító alakzatok, a nem túlzsúfolt megoldások például kifejezetten előnyösek lehetnek, pláne ha azokat olyan területeken alkalmazzuk, ahol takarnánk egy kicsit magunkat.

Szólj hozzá!