teltvilag

A teltekkel szemben sokkal több az ellenérzés

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása
A túlsúlyosakkal szemben sokkal több az ellenérzés

A túlsúlyosakkal szemben sokkal több az ellenérzés

Még akkor is, ha senki nem mondja ki. Hiába ápolt és szép arcú az a hölgy, aki jelentkezik a recepciós álláshirdetésre, hiába beszél több nyelven, rendelkezik az adott helyre kellő végzettséggel, akkor is egy vékonyabb jelentkezőt vesznek fel a munkakör betöltésére.

A munkaadó számára miért kínos, ha egy alkalmazott túlsúlyos gondokkal küzd?

Az esetek többségében a túlsúlyos személyt lehet, hogy abszolút nem zavarja a túlsúlya, viszont a felvételt végző HR-est igen.

Bár a recepciós munkakörben tapasztalható megkülönböztetés Magyarországra is jellemző, azért nálunk még nem annyira súlyos a helyzet, mint Amerikában.

Ott, ahol a statisztikák szerint az ország lakosságának több mint a fele a súlyaival küzd, sokkal több atrocitás éri a túlsúlyos, munkát kereső embereket, mint nálunk.

Nem egy olyan nyilatkozat került mostanában napvilágra, hogy az amerikai munkavállalóknak kötelező a cég által fizetett fitneszprogramban részt venni – főleg az irodai alkalmazottak esetében.

Nem egy olyan cégről lehet hallani, hogy a leendő munkavállalóit mérlegeli – kínos a túlsúly.

Nem egy olyan embert ért már megaláztatás, aki súlyos testtömeggel ment el állásinterjúra, és meghallgatás nélkül közölték vele, hogy ne is jelentkezzen addig, míg le nem fogy.

Ilyen esetek olvastán elgondolkodtató, hogy hova is fajul a világ – miközben az elhízás több embert érint, mint a normális testsúly megléte, akkor ki fog dolgozni Amerikában?

Amerika úgy vált híressé, mint az álmok valóra váltásának kontinense – de még sem fenékig tejfel ott az élet.

Nem csoda, hogy a depresszió is népbetegségnek számít náluk!

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.