teltvilag

Te ismered a tipikus plus size testalkatokat? Most definiáljuk őket!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Egyre több helyről hallhatjuk ma már a plus size modellek és alkatok jelenlétét, azonban a többség egyelőre még duciként sem tudja értelmezni, hogy pontosan miről is van szó.

Márpedig érdemes helyén kezelni a kérdést, de nem árt azt is tudni, hogy léteznek tipikus plus size testalkatok, amelyekkel azért érdemes tisztában lenni, hogy mindig az ahhoz leginkább illő ruhát vásárolhassuk meg magunknak.

Tény, hogy néhány plusz kiló az emberek többségének jól áll, azonban nem mindenki kerekedik ki egyformán és arányosan, így többféle alakot különböztethetünk meg a ducik között. Hogy melyek ez?

 

A homokóra

A homokóra testalkat alighanem a legismertebb, hiszen a plus size modellek jelentős hányada ide tartozik. Az ilyen embereknek a váll és a csípő vonaluk arányos, derekuk karcsú, mellméretük átlagos. Jól áll nekik a test alakját követő ruha, ami térdig ér. Alighanem ez az egyik legarányosabb testalkat.

 

A nyolcas

A nyolcas testalkat annyi különbséget vonultat fel a homokórához mérten, hogy ebben a kategóriában a duci nők már mellben is erősek, szép dekoltázs párosul széles csípőjükhöz és karcsú derekukhoz, így az öltözködés kapcsán ezt érdemes mindig kihangsúlyozniuk. Alighanem mindközül az ilyen alakban duci nőket tartják a férfiak a legszexibbnek mindközül, hiszen minden oldalról kellemesen kerek idomok fogadják őket.

1

 

Az almás és körtés

A gyümölcsös testalkatok tekinthetők a hétköznapi emberek körében a leginkább elterjedtebbnek. Ezeket alma és körte testalkatnak hívjuk. Az alma kategóriába tartozók, hogy has tájékon több plusz kilóval rendelkeznek, amihez vékony és szép lábak társulnak. Érdemes az ilyen alakú hölgyeknek hangsúlyozni a derekat egy övvel vagy egy mell alatt szabott ruhával a jobb optikai hatás érdekében.

A körte alakzat ezzel szemben azt jelenti, hogy a nők dereka és felsőteste karcsú, azonban ehhez szélesebb csípő, és nagyobb fenék társul. Számukra nagy kihívást jelent jól öltözködni, de a felsőrész kiemelésével sikeresek lehetnek.

 2

A háromszög és a téglalap

Ritkább a duci nők körében, de alakjuk szempontjából háromszög- és téglalap alakokat is megkülönböztetünk. A háromszögűekre a keskeny vállak és a széles csípők jellemzőek, miközben a téglalap alakúakra a derékvonal hiányossága. Mindkét esetben a gyengeséget érdemes hangsúlyozni öltözködéssel, így előbbi esetben a vállat, utóbbinál pedig a csípőt kiemelni a ruhákkal.

Szólj hozzá!