Tvilag

Semmi se tartson vissza, ha színes ruhákat hordanál duciként

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Legyünk akár nők, akár férfiak, a mai közvélemény és divatszakma valamiért úgy tartja, hogy a plus size kategóriába sorolható emberek számára tilos a színes ruhák viselése, mert a világosabb árnyalatok és a színek rossz összhatást keltenek, vagyis csak és kizárólag feketét vehetnek magukra.

Felejtsük el azonban azt, hogy minden nap gyászoljunk, hiszen a színeket nem kell megvonni magunktól molett testalkat mellett sem. Ha odafigyelünk magunkra és megjelenésünkre, akkor nyilván nagyon fontos, hogy milyen árnyalatot és hol alkalmazunk a testünkön, azonban alapvetően jó választás és megfelelő kombinálás mellett még fehéret is vehetünk magunkra. A lényeg és a hangsúly minden esetben a kombináláson, valamint bizonyos szabályok betartásán van. Hogy melyek ezek?

Sötét színből szinte bármi jöhet!

Merthogy a legtöbben úgy vélik, hogy a fekete az egyetlen sötét, ami karcsúsítani tudja az embert. Ez ebben a formában azonban egyáltalán nem igaz, olyannyira nem, hogy gyakorlatilag a legtöbb sötét szín képes karcsúsítani, legyen az barna, lila, kék vagy éppen szürke. Ha csak ezek között találunk magunknak új ruhákat, már annyira színes lesz a ruhatárunk, hogy bármikor tudunk megfelelően és változatosan öltözködni. Ezen felül érdemes figyelembe venni, hogy alkatunktól függően a világosabb árnyalatok közül is vásárolhatunk magunknak új dolgokat, így például kecses lábhoz választhatunk világos nadrágot, vagy kecses felsőtesthez is korlátozások nélkül vehetünk felsőket.

A mintákkal sem kell spórolnod!

Bár természetesen itt is megvannak a megfelelő alapszabályok. A problémás területeken, a vastagabb combokon, a nagyobb fenéken vagy a pocakon értelemszerűen nem szabad jelentősebb méretű mintákat alkalmazni, azonban mindenhol máshol csak bátran éljünk velük. Sőt mi több, a minták teljesen ideálisak lehetnek arra is, hogy formázzuk vele az alkatunkat. A hosszanti keskeny csíkok például határozottan karcsúsítják az alakot, amit sok esetben igencsak előnyösen alkalmazhatunk majd.

Szólj hozzá!