Tvilag

Ruhaválasztási tanácsadó 40 feletti molett hölgyeknek

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A közhiedelemmel ellentétben 40 felett nem áll meg az élet, sőt mi több, rengeteg szempontból csak akkor kezdődik el. Ez a kijelentés pedig maximálisan megállja a helyét abban az esetben is, ha molett testalkatúak vagyunk, azonban ebben az esetben nem árt egy kicsit jobban figyelembe venni bizonyos szabályokat, melyekre korábban talán még soha nem gondoltunk.

A 40 feletti molett nők ugyanis könnyedén maradhatnak fiatalosak és vagányak, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mit vesznek fel ahhoz, hogy elérjék ezt az összhatást. Amennyiben te is ebben a cipőben jársz, és szükséged lenne némi segítségre, engedd meg, hogy adjunk pár hasznos tanácsot.

Amiket feltétlenül kerülj el

Érdemes már itt az elején tisztába tenni, hogy melyek azok a dolgok, melyeket feltétlenül tiltólistára kell tennünk 40 feletti molett nőként. Ezek a túl aprócska és túl szűkös ruhák és szoknyák, mert az efféle holmik ilyenkor már nem túl stílusosak és ízlésesek, de a fényes és merev alapanyagokból készült göncöket is takarítsd ki a szekrényből, mert optikailag szélesítenek, és túl tinédzseres hatást keltenek. Hasonló okokból a túlzottan feltűnő ruhákat és fazonokat se erőltessük, inkább maradjunk a visszafogottabb megoldások mellett.

A mennyiség helyett inkább a minőség kerüljön a főszerepbe

Rengeteg nő esetében általános probléma, hogy rengeteg ruhát vesz magának. Ez a molett testalkatúaknál különösen jellemző, méghozzá azért, mert amint meglátnak valamit, ami jó az ő alakjukhoz, arra rögtön lecsapnak. 40 felett azonban erről már éppen itt az ideje leszokni, ezáltal alaposan nézz körül a boltok polcain, és mielőtt megvennél magadnak öt semmilyen, két mosás után kifakuló és kinyúló felsőt, inkább abból a pénzből vásárolj egy normális minőségű darabot.

Az életviteled határozza meg a döntésedet

Ez talán nem tűnik túl fontos kritériumnak, pedig 40 feletti molett hölgyként a ruhavásárlást a saját életvitelünknek is meg kell határoznia. Lényeges, hogy hol dolgozunk, mit dolgozunk, mire szeretnénk használni azt a ruhát, de még inkább az, hogy miben érezzük jól magunkat? Mielőtt választunk, ezt mindenképpen vegyük figyelembe, hiszen hiába néz ki valami nagyszerűen, ha megvásárlás után gyakorlatilag semmire sem tudjuk majd használni, csupán porfogónak a szekrényben.

Az alaktípusodhoz illőt válassz

A saját alaktípusával minden molett nőnek tisztában kell lennie, 40 felett pedig pláne, hiszen ez igencsak lényeges szempont abban az esetben, ha szeretnénk jól kinézni, esetleg fiatalítani és karcsúsítani magunkon optikailag. Hogy milyen alkathoz mi ajánlott 40 felett?

Az alma testalkat a molett nők körében az egyik leggyakoribb. Ebben az esetben a hasi tájékon rakódik le a legtöbb felesleg, azonban mellé a lábak kecsesek maradnak, tehát a hangsúlyt azokra kell tenni, valamint a dekoltázsra, így egy skinny farmer, valamint egy V-kivágású felső tökéletes kombináció lehet.

A körte testalkatúak kapcsán csípőtájékon van a legtöbb felesleg, vagyis ilyenkor combokat és a feneket kell takarni, miközben a lábszárak és a felsőtest karcsú. A nadrágok ilyenkor nem kaphatnak kiemelt szerepet, maradjunk a sötét árnyalatoknál, de a felső kapcsán bátran elereszthetjük a fantáziánkat.

Manapság az amerikai celebeknek hála igencsak népszerű és gyakori a homokóra alkat – sokan célzottan alakítják ezt ki –, amikor a darázsderékhoz szélesebb váll és széles csípő társul. Aki ebbe a kategóriába esik, az igencsak szerencsés, hiszen számukra gyakorlatilag minden jól áll!

Bár ritka testforma, de az enyhén férfias delta alkatúak nehezen öltöznek 40 felett is. Esetükben széles vállakhoz a felsőtesten lerakódott felesleg kapcsolódik. Ebben a helyzetben az A-vonalú ruhák 40 felett túlzás nélkül a legjobb választásnak minősülnek!

Szólj hozzá!