Tvilag

Pólóvásárlás molettként? Mondjuk, hogy mire figyelj oda!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A molett testalkatú emberek általában gyakran hordanak túlméretezett pólókat, hogy ezzel palástolják hibáikat, amivel egyetlen jelentős probléma van csupán: hogy rendkívül előnytelen. Nőknek és férfiaknak egyaránt az egyáltalán nem ajánlott kategóriába sorolható ez a megoldás, hiszen a túl nagy pólók mellett még ducibbnak és alacsonyabbnak nézünk majd ki.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a molett testalkatú embereknek nem szabad pólót viselniük, éppen ellenkezőleg, csupán be kell tartani bizonyos alapszabályokat. A méretproblémát már az imént említettük, sem a túl nagy, sem a túl kicsi megoldások nem megfelelőek, ezáltal mindig az alkatunkhoz pontosan igazodó fazonokat kell előtérbe helyeznünk. Hogy mire kell figyelnünk még?

Rengeteg dologra, ezáltal a stílusunk mellett a leginkább talán a színek kombinálására, hiszen ha megfelelő színű pólót viselünk, akkor azzal drasztikusan karcsúsíthatjuk az alakunkat. Általános alapszabálynak tekintik sokan ezen a téren a feketét, ami valóban jó megoldás, de azért valljuk be: nem lehet egy egész életen át, pláne nyáron nem csak feketében járni. Vannak még ezen kívül is sötét színek, ezáltal egy lila vagy egy zöld póló rögtön nem lesz olyan meleg nyáron, de arra azért figyeljünk, hogy a giccses, túl mintás megoldások felejtősek, hiszen ezek negatívan befolyásolhatják alakunkat.

Persze itt sem minden megoldást kell rögtön elvetni! A hosszanti csíkos megoldásokból például előnyt is kovácsolhatunk, ha megmaradunk a vékonyabb vonalaknál, de szintén előnyös lehet optikailag, ha valamilyen galléros, kigombolható, ingszerű pólót választunk. A nők esetében különösen előnyösek azok a típusú felsők, melyek a kivágás terén mélyek és dekoltáltak. A molett hölgyek esetében ugyanis a mellek rendszerint szemrevalóak, kidobhatóak, és ha így teszünk, akkor azzal alaposan elterelhetjük a figyelmet a problémásabb testrészekről, noha ehhez azért nem árt egy megfelelő alsónemű viselése, ami megfelelően összefogja a melleket.

Nyilván az alkattípus is meghatározza a választást, hiszen egy alma testalkattal gyakorlatilag alig tudunk megfelelő pólót választani, de körte vagy homokóra alak esetében karcsú felsőtesttel szinte bármilyen póló jól mutat majd rajtunk.

Szólj hozzá!