Tvilag

Öt hasznos téli divattipp molett hölgyeknek

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az öltözködés szempontjából a tél mindenkinek megnehezíti a dolgát, így a molett hölgyek is gyakran kétségbe esnek, hogy mit vegyenek fel. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen ma már a telt alkatúak is válogathatnak maguknak olyan meleg, de mégis stílusos ruhákat, melyekben garantáltan igazi nőnek érezhetik magukat.

A legnagyobb problémát általában az okozza, hogy a meleg téli ruhák többsége túl vastag és túl nagy, ezáltal sok esetben inkább rontanak a helyzeten a kellemesebb optikai hatás elérése helyett. Emiatt összegyűjtöttünk öt hasznos divattippet, ami a leghidegebb időszakban is biztosítja, hogy molett hölgyként melegen, ámde mégis stílusosan és előnyösen öltözködjünk.

1.divattipp: egy kardigán mindig jó szolgálatot tesz!

A téli ruhatár egyik alapdarabja minden kétséget kizáróan a kardigán. Sokan alkalmaznak teltkarcsúként egyszerű poncsókat annak érdekében, hogy melegen tartsák magukat a hideg időszakban, de ez általában csak eltakarja a nőies idomokat, ellenben egy kardigánnal sejtelmesen kidobhatjuk a csípőnket, miközben hangsúlyozhatjuk a melleinket, és ha hosszú kivágással hordjuk, még az alakunkat is megnyújthatjuk vele. Arról nem is beszélve, hogy egy szuper sállal is feldobhatjuk a szettet!

2. divattipp: felejtsd el a pufikabátot és a nagyméretű ruhákat!

Rengeteg duci nő követi el a hibát, hogy pufikabátba és nagyméretű ruhákba bújik télen, amit nem szabad. Legyünk büszkék a formás idomainkra, és válasszunk inkább egy méretben éppen passzoló meleg fekete bőrkabátot helyette, ami nemcsak sokkal elegánsabbá, hanem nőiesebbé is tehet minket, hovatovább a melleinket és a csípőnket sem rejti el.

3. divattipp: télen se félj a színektől!

Általános tévhit, hogy optikailag csak a fekete slankít, lévén erre bármelyik sötét szín képes, ha jól válogatunk, sőt mi több, ha például kecsesek a lábaink, vagy a felső testünk van nagyon rendben, akkor oda bátran válasszunk világosabb darabokat. Egy sötétkék felsőhöz illő vajszínű nadrág például nagyon jó szerelésnek tekinthető, miközben a világos árnyalat nemcsak a megjelenésünket dobja fel, de még a hangulatunkat is javítja.

4. divattipp: a szoknya télen is jó barát!

Bár sokan félnek a téli időszakban szoknyát húzni, a megfelelő szerelésben és kiegészítőkkel nagyon jó szolgálatot tehet a hidegben. Hogy milyen szoknyatípus áll nekünk jól, azt értelemszerűen az alkatunk határozza meg, de ha szépek a combjaink, bátran válasszunk ebből is térdig érő darabot, méghozzá sötét harisnyával, egy szuper elegáns kardigánnal, és garantáltan minden férfi megfordul majd utánunk az utcán.

5. divattipp: az egyberuhákat is érdemes megnézned

A molett hölgyek számára télen is nagyon előnyösek a jó fazonú és megfelelő mintájú egyberuhák, illetve hosszított pulóverek, pláne a vastagabb, kötött típusok, melyek elképesztően melegek is egyben, hovatovább ügyesen alkalmazva még elegánsak is. Persze bizonyos alapszabályokat azért itt is érdemes szem előtt tartani, főként a fazon tekintetében, hiszen a túl hosszú már-már zsákos hatást kelt, a túl rövid pedig talán túl sokat mutat belőlünk, de ez is olyan, ami maximálisan alakfüggő. Homokóra és körtealakkal például a rövidebb szettek előnyösek, almaként viszont inkább az úgynevezett A-fazonú megoldások takarhatnak a legjobban.

Szólj hozzá!