Tvilag

Optikai alakformálás a színekkel és a mintákkal

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Akinek volt alkalma egy kicsit jobban beleásni magát a divatvilág rejtelmeibe, az biztosan nagyon jól tudja, hogy a tervezők gyakran milyen ügyes trükkökkel és praktikákkal képesek becsapni az emberi szemet, ezáltal közönséges színekkel vagy mintákkal szélesíteni vagy slankítani szinte bármilyen testtájékot.

Legyünk akár molett nők vagy molett férfiak, ezeket a trükköket és praktikákat mi is nagyon könnyedén megtanulhatjuk, sőt mi több használhatjuk a mindennapokban. Egy megfelelően megválasztott ruhanemű segítségével ugyanis optikailag rengeteget, akár több mérettel is karcsúsíthatjuk alakunkat, nem kell hozzá más, mint megismerni a színek és a minták tudományát, valamint azok testalkatunkra gyakorolt hatásait. Ha te is szívesen utánajárnál annak, hogy miként tudod a legkönnyebben formálni az alakodat pusztán egy jól kiválasztott ruha segítségével, akkor most jól figyelj, hiszen duci férfiaknak és nőknek egyaránt hasznos tanácsokkal próbáltunk szolgálni az alábbiakban.

Alakformálás a színekkel

Biztosan mindenki tisztában van a sokszor és sokat emlegetett frázissal, miszerint a fekete szín a duci emberek számára a legszerencsésebb, mert a sötét árnyalatú ruhák optikailag karcsúsítanak, azaz ápolnak és eltakarnak. Bár annak ellenére, hogy ezzel a ténnyel mi sem tudunk vitába szállni – sőt, nem is igazán akarunk –, azért gyorsan hozzátennénk, hogy a világ sem csak fekete és fehér, vagyis a fekete ilyen esetben mindent eltakar, még azt is, amit sajnos nem igazán kéne. Éppen emiatt az élénk színeket is bátran alkalmazzuk magunkon, de ügyelve arra, hogy csak az arra alkalmas testtájakon, például karcsú felsőtesten vagy vékony lábakon.

Ez utóbbi azért is kifejezetten szerencsés, mert sokkal változatosabban, mondhatni színesebben tudunk majd öltözködni, mint kizárólag fekete alkalmazásával, pláne ha sikerül egyensúlyba hoznunk a dolgot, amit tovább növelhetünk például színesebb kiegészítőkkel, sálakkal, táskákkal, sapkákkal és így tovább. Persze tény és való, hogy a világos színeket meg kell tanulnunk viselni, hovatovább megfelelően kombinálni, de ha csinosak a lábaink, és csak a fenekünket takarnánk, akkor például bátran vegyünk fel akár fehér nadrágot is, csak válasszunk mellé valamilyen sötétebb színű hosszú felsőt. Ha a lábainkkal van probléma, akkor helyezzük ide a sötétebb ruhákat, a felsőtestünkre pedig a világosabb árnyalatokat, amivel olyan szexi homokóraalakot varázsolhatunk magunknak, mint ami a Kardashian-lányokat jellemzi.

Alakformálás a mintákkal

Hosszú évek óta tartja magát a tévhit, miszerint a molett nők és férfiak semmilyen mintás dolgot sem viselhetnek, mert ezek mindig csak kövérítik az embert, márpedig ez akkora általánosítás, minthogy csak piros tulipán létezik. A megfelelő mintákkal ugyanis rengeteget karcsúsíthatunk a testalkatunkon, azonban mint minden másnak a divatvilágban, úgy természetesen ennek is meglesznek a maga szabályai, így például a túl nagy és túl sok mintától valóban érdemes távol tartani magunkat, és inkább a kisebbekre koncentrálni, de nem szabad elzárkózni. Ugyanez érvényes a csíkos ruhákra is, csak figyeljünk oda, hogy ne széltében, hanem hosszában legyen csíkos, és lehetőleg inkább keskenyebb mintáról legyen szó, ami elképesztő mértékben meg tudja nyújtani az alakunkat. A mintás ruhák kapcsán fontos alapszabály, hogy az előnyösebb testrészeinken alkalmazzuk a leginkább, de az imént említett vékony és hosszanti csíkokat akár duci felsőtesten is nyugodtan viselhetjük.

Szólj hozzá!