teltvilag

Öltözködési tippek: pocakos pasik számára

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Amennyiben Te magad is a mackós férfiak táborába tartozol, és rendelkezel kisebb vagy nagyobb pocakkal, valószínűleg megtapasztaltad azt, hogy vannak olyan ruhadarabok, amelyek kifejezetten jól állnak számodra.

Természetesen akadnak olyanok is, amelyek a széles derekadnak köszönhetően nem mutatnak túl jól rajtad, ennek pedig az oka az, hogy nem olyan szabással készültek el, amelyek a testalkatodhoz illenének.

Emiatt roppant fontos, hogy mindig tudatosan, alaposan megfontolt szempontok alapján válaszd ki magadnak azokat a ruhadarabokat, amelyeket meg kívánsz vásárolni.

A pocakos férfiaknak igen jól állnak a sötét ingek

A pocakos férfiaknak igen jól állnak a sötét ingek

Lássuk, melyek ezek a fontos, mérlegelendő szempontok.

Egy túlsúlyos, pocakos férfinak tisztában kell lennie azzal, hogy nem minden szín áll jól a testalkatához. A sötétebb színek elrejtik a test kényes részeit, míg a világosabb színek kiemelik azokat. Természetesen ezzel nem azt szeretnénk javasolni, hogy ezentúl csakis talpig feketében járj, mint, aki gyászol.

Csupán azt kell tenned, hogy azokon a testrészeiden, amelyeken erősebbnek, teltebbnek érzed magad, viselj valamilyen sötétebb árnyalatú ruhadarabot.

Például, a pocakos férfiaknak igen jól állnak a

  • fekete,
  • sötétkék,
  • sötétszürke,
  • sötétzöld színű ingek,

amelyeket egy világosabb színű nadrággal, vagy esetleg egy farmerral össze lehet kombinálni.

Nem mindegy a minta sem.

Ruhaválasztás során természetesen nem elegendő a megfelelő árnyalatú darabok kiválasztására ügyelni. Fontos alapszabály az is, hogy a mintákra is figyelmet kell fordítani.

A nagy minták ugyanis a világos ruhadarabokhoz hasonlóan kövérítenek, míg az apróbb motívumok elrejtik a test hibáit. A minták esetében azonban szem előtt kell tartani a „kevesebb, néha több” elvét is, vagyis semmi esetre sem szabad ötvözni a különböző díszítéseket.

Amennyiben optikailag szeretnél néhány centivel vékonyabbnak látszani, válassz olyan inget, amely hosszanti csíkozással van ellátva. A vízszintesen csíkozott ingek azonban a pocakos férfiak számára többnyire kerülendő viseletnek számítanak, mert ezek optikailag szélesebbnek, nagyobbnak mutatják a testet.

Szólj hozzá!