teltvilag

Ők a legmenőbb ducimodellek manapság

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Lassacskán végre kezdi divatját veszíteni a soványság trendje, ami egészen mostanáig uralta a divatszakmát.

Ennek megfelelően egyre-másra bukkannak fel az olyan újabb modellek, akik korántsem vékony és karcsú alakjukról, sokkal inkább rendkívül formás, kerekded idomaikról híresek.

Az alábbiakban összegyűjtöttük korunk eddigi legismertebb, minden tekintetben trendformáló duci modelljeit.

Akit elsőként ki kell emelnünk a sorból ezen a téren, az minden kétséget kizáróan Jennie Runk, aki annak ellenére is nagyon sokszor volt már címlapon, hogy duciként fürdőruhákat reklámoz. Mindez nem véletlen, ő a H&M első duci fürdőruhamodellje, akivel a cég alaposan felkavarta a divatszakma eddigi állóvizét.

Jennie Runk

Runk a BBC-nek tett nyilatkozatában azt mondta, hogy kötelességének érzi, hogy megmutassa más duci nőknek azt, hogy bizony érdemes elfogadni saját magukat olyannak, amilyennek születtek.

Szintén korunk egyik legismertebb és legmenőbb ducimodelljének tekinthető Saffi Karina is, aki azzal vált híressé, hogy ő nyitotta meg Anglia első plus size modell workshopját Curve Project címmel.

A kezdeményezés lényege, hogy Saffi egyfajta mentorává válik a duci hölgyeknek, így sminktanácsokat, frizuratippeket ad nekik, fotózásokra és kifutókra készíti fel őket, egyszóval önbizalmat ad a teltkarcsú lányoknak, hogy ne szégyelljék, inkább vállalják fel magukat.

Saffi Karina

Karina egyébiránt korábban átlagos modell volt, de elege lett az állandó éhezésből és a kóros soványsággal járó kockázatból, így ma már plus size modellként keresi a kenyerét, és miután elhízása miatt korábbi ügynökségétől kirúgták, azóta életcélja, hogy megváltoztassa a divatszakmát.

Noha számtalan ismert duci modell van a világon, érdemes még kiemelni Crystall Renn tevékenységét, aki megjárta a sovány modellek poklát, miután étkezési rendellenesség fejlődött ki nála a folyamatos diéták miatt.

christal_renn

Mivel orvosa szerint nem húzta volna sokáig más módon, így inkább elhatározta, hogy duci modellnek áll, és ez a döntés megváltoztatta az egész életét, hiszen ma már egyfajta példaképként tekintenek rá a jövő plus size modelljei, Crystall ugyanis hadat üzent az egészségtelen testképnek, illetve az ezzel járó egészségtelen életmódnak is. Így ma már úgy modellkedhet, hogy közben jól érzi magát a bőrében is!

Szólj hozzá!