teltvilag

Nem szeretek nyilvánosan enni!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Szeretném elmesélni Nektek a történetemet. Sajnos a barátaim és a családom előtt nem szívesen beszélek erről, – magam sem tudom, hogy miért- ezért gondoltam, hogy majd itt kiírom magamból a bánatomat.

Szóval, arról van szó, hogy mióta meghíztam, azóta nem bírok enni mások előtt. Régebben nem volt ezzel problémám, amikor még vékony voltam, hiszen rendszeresen eljártunk a barátnőimmel ebédelni, vacsorázni, vagy csak megálltunk egy utcai árusnál és bekaptunk egy hot-dogot.

Nem zavart, hogy ki lát és mit gondol. Bezzeg most… Jelenleg 95 kiló vagyok, és rettenetesen bosszant, ha valaki evés közben lát. Szégyellek mások előtt enni, mert folyton azt érzem, hogy azt gondolják rólam, hogy zabálok.

Úgy érzem, mintha mindenki engem nézne, és azt üzennék felém, hogy: „Minek eszel már annyit, így is kövér vagy?!” Nagy butaság ez, tudom jól, talán már üldözési mániám van, de akkor is így érzem, nem tehetek róla.

Ez a dolog eleinte kimerült abban, hogy már nem jártam el a barátnőimmel ebédelni, majd a vacsorák is elmaradtak, mert nem bírtam elviselni, ahogyan ők jókat esznek, én meg egy ásványvíz mellett ücsörgöm, mondván, hogy elrontottam a hasamat valamivel és nem merek enni.

étvágytalanság

Tudtam, hogy ezt huzamosabb időn keresztül úgysem hiszik majd el nekem, így inkább már nem tartottam velük. Ma sajnos már rosszabb a helyzet, mert már ott tartok, hogy a családi ebédeknél is problémáim vannak. Nem bírok enni. Ott az étel előttem, – persze icipici adagot szedek, nehogy azt higgyék, hogy telhetetlen vagyok – és mégsem megy le egy falat sem a torkomon.

Folyton kérdezgetik tőlem, hogy miért nem eszem meg az ebédet, és ez egyre kellemetlenebb. Nem tudom, hogyan is mondhatnám mindezt el nekik, hiszen tudom, hogy úgysem értenék meg. Nem vagyok dilis, csak nem szeretek mások előtt enni.

Esetleg van még valaki, aki ilyen helyzetben van? Hogyan tudjátok kezelni ezt a tarthatatlan helyzetet? Hogyan győzhetném le ezt a gátlásomat? Annyira jó lenne ismét a barátaimmal lenni, elmenni velük enni egy jót, de nem megy. Múlt héten, erőt vettem magamon és elmentem egy hamburgereshez. Megvettem a hambit, leültem egy padra a parkban és gondoltam lesz, ami lesz, megeszem.

Hát nem sikerült. Csak ültem ott és szemeztem az étellel, de egy harapás után rögtön görcsbe rándult a gyomrom. Becsomagoltam, eltettem, hazajöttem és megettem a négy fal között, ahol senki sem lát. Le akarom győzni ezt a gátlást, de azt hiszem, hogy egyedül nem megy. Segítenétek nekem néhány tanáccsal? Duci lányok, Titeket nem zavar az, ha evés közben látnak?

Szólj hozzá!