Tvilag

Négy hasznos öltözködési tipp 2019-re, ha molett nőként is karcsúnak akarsz tűnni

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Bár önmagunk elfogadása mindennél fontosabb, sokan azonban csak akkor érzik jól magukat a bőrükben, ha olyan ruhákba bújnak, melyek az előnyöket hangsúlyozzák, a hátrányokat pedig a háttérbe szorítják.

Curvy women at the beach

Nevezhetjük optikai csalódásnak vagy öltözködési trükközésnek, néhány ügyesen kiválogatott ruhadarabbal és megoldással rengeteget tehetünk azért, hogy molettként is igazán karcsúnak tűnhessünk. Ehhez nem kell függönyökbe öltöznünk, több számmal nagyobb ruhákat hordanunk, hovatovább a divatról sem muszáj lemondanunk, elég csak figyelembe venni az alábbi öltözködési tippeket, hogy 2019-ben is jól nézzünk ki, hovatovább duciként is karcsúbbnak tűnjünk.

1.tipp: vegyél fel hosszú felsőt!

A hosszított felsők vagy tunikák minden duci hölgy számára kiválóak szinte bármilyen alkalomból. Ezek a ruhadarabok ugyanis megfelelő szín és formaválasztás esetén – legyen sötét, és kerüljük a túl szűk, valamint a túl bő darabokat – képesek optikailag megnyújtani a felsőtestet, ezáltal sokkal vékonyabbnak láttatni azt. A hosszított felsők előnye továbbá, hogy gyakorlatilag bármilyen ruhaneművel hordhatók, ezáltal bármilyen nadrággal vagy szoknyával, miközben még a csípőt és a feneket is képesek takarni, ha muszáj.

2. tipp: játssz a csíkokkal!

A csíkokkal való játék túlzás nélkül a legjobb alternatíva, ha a ducik szeretnék karcsúsítani testalkatukat. Ideális nők és férfiak számára egyaránt, de nagyon fontos ezek vastagsága és iránya. Optikailag ugyanis minél keskenyebbek ezek a minták, annál hatásosabbak, de kizárólag abban az esetben, ha hosszanti irányban futnak rajtunk, és nem széltében, hiszen ilyenkor inkább rontják az összképet. A csíkos ráadásul idén igencsak divatos lesz, tehát a trendekről sem kell lemondanunk közben, sőt mi több, szinte bármilyen ruhadarabbal sikeresen alkalmazhatjuk.

3. tipp: emeld meg a derekad!

Kifejezetten a duci nők számára nagyon előnyösek az olyan ruhadarabok, melyek magas derékkal rendelkeznek. Akár körte, akár alma alakunk van, szoknyával és nadrággal egyaránt drasztikusan javíthatunk megjelenésünkön, ha megemelt derekú ruhát választunk magunknak.

4. tipp: színezd ki magadat!

Merthogy a színek is nagyon jót tesznek a megjelenésednek, ezáltal jegyezd meg, hogy a sötét színek jól karcsúsítanak, de ez nem jelenti azt, hogy csak feketét kell hordanod, hiszen bármelyik sötét árnyalat képes elérni ezt a hatást. Sőt mi több, ha vékony a lábad vagy a felső tested, akkor ott bátran hordj világosat, a problémás helyeken pedig sötétet, ezzel ugyanis nagyszerűen egyensúlyozhatod magadat. A jó hír pedig: idén a sötét színek kifejezetten divatosak lesznek!

Szólj hozzá!