Tvilag

Négy dolog, amire feltétlenül figyelj oda, ha molettként ruhát rendelsz

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az online ruharendelés világszerte számtalan molett testalkatú ember életét könnyítette már meg, hiszen nyugodtan lehet válogatni a ruhák között, nem kell szenvedni a próbával, és nem kell attól sem tartanunk, hogy valaki kinéz minket, ha esetleg túl merész vagy éppen nem hozzánk illő darabokkal szemezünk.

Egy korábbi cikkünkben már alaposan kiveséztük, hogy milyen előnyei vannak annak, ha duciként az online ruhavásárlás mellett döntünk, azonban akkor csak az előnyöket vettük sorra, a téma viszont megkívánta, hogy egy másik perspektívából is megközelítsük a dolgot. Ezek pedig tulajdonképpen a szempontok, hiszen az interneten keresztül jó dolog ruhát rendelni, sőt ma már nagyon biztonságos is, azonban felhívnánk a figyelmet négy olyan dologra, amit gyakran elkövetünk, ha molett testalkatúként rendelnénk ruhát.

1. Nem tudjuk a méretünket!

Sajnos nagyon általános probléma a molett nők és férfiak között egyaránt, hogy egyszerűen nem ismerik a saját méreteiket, márpedig ha jól akarunk kinézni, ha jó és kényelmes ruhát szeretnénk rendelni, akkor ahhoz elengedhetetlen lesz a megfelelő méret kiválasztása. Sokan ugyanis duciként azon vannak, hogy legyen minél nagyobb, biztosan jó lesz az. Nyilván, egy XXL-es felsőt rá lehet adni egy S-es méretű emberre is, a kérdés csak az, hogy milyen lesz a végeredmény? Eláruljuk: nagyon rossz, így az első dolog, hogy a pontos méreteidet megismerd és feltérképezd!

2. A mérettáblázat legyen a szentírásod!

Amiért a méreteinkkel tisztában kell lennünk, az pedig online rendelés esetén nem más, mint a mérettáblázat! Ezt kötelezően használni kell, amihez hozzátartozik a méricskélés is, hiszen a duciknak még fontosabb odafigyelni arra, hogy a testalkatukhoz megfelelően illeszkedő ruhát vásároljanak.

3. Az alakformádat is ismerned kell!

A méret ugyanis egy dolog, lehet valaki 80 kilósan szuperszexi homokóra alakú, de akár lehet 80 kilósan alma alakú is. A testsúly tehát nem minden, mint ahogyan a molett, a duci vagy a plus size kifejezések is csak egyfajta gyűjtőfogalomnak tekinthetők, vagyis ha a legjobb ruhát szeretnéd rendelni magadnak, ahhoz előbb ismerned kell a saját alakodat.

4. Kérdezz, senki se látja!

A ruhavásárlás során sokan nem mernek kérdezni az eladóktól, mert nincs önbizalmuk vagy érthetetlen okokból szégyellik magukat. Az internet azonban az igazi arctalan világ, tehát bátran kérdezzünk, telefonon, e-mailben vagy fórumon, itt a névtelenség miatt akár még merészebb dolgokra is rákérdezhetünk, ami online vásárlás esetén a tökéletes ruha kiválasztásának az alapja.

Szólj hozzá!