teltvilag

Molett vagy? Itt az ideje áthágni a divatszabályokat!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A molett nők között sajnos általános tévhitek és úgynevezett divatszabályok vannak, amelyek többsége ugyan valóban megrendíthetetlenül igaz, azonban korántsem biztos, hogy minden esetben az az egyetlen járható út, ha valaki szeretne stílusos lenni.

Hogy miről van szó?

Például, hogy a ducik csak sötétben járhatnak, csak egyszínűben, a tengerészcsíkok pedig tiltólistán vannak számukra. Ezek általános alapszabályok, amelyeket még nagyanyáink fektettek le, de azért, mert valaki nem 38-as méreteket hord, még lehet molettként is őrülten stílusos, így érdemes időnként áthágni bizonyos divatszabályokat. Lássunk most ebből kettőt!

Csíkos, nem csíkos, így csíkos, úgy csíkos. Számít ez?

Tény, és ha nagyon szigorúak vagyunk, akkor a molett nők számára a függőleges csíkozású ruhaneműk nagyon előnyösek, hiszen optikailag alaposan megnyújtják az efféle ruhák a teltebb alakot. Tovább javítja a helyzetet, ha nem csak nadrágunk, hanem például felsőnk is harántcsíkos.

Ez azonban azt is jelenti egyben, hogy a ducik számára a keresztcsíkos és minden más forma tilos? Korántsem! A szemeket nagyon könnyen becsaphatjuk ugyanis egy karcsúsított kabáttal vagy blézerrel, netán egy hosszított mellénnyel.

divat

 

Ilyen esetekben például a szabás olyannyira domináns, hogy a csíkos felület lehet vízszintes is, mert nem rajta lesz a hangsúly. Szintén alaposan becsaphatjuk a szemet, ha egy csíkos kardigánt nyitva viselünk, vagy erősebb sminket alkalmazunk, netán felveszünk valamilyen nagyobbacska, logós nyakékszert.

A másik divatszabály a fekete!

Valóban mindig csak a fekete a jó? Ha egy rock-koncertre indulunk, bizonyára, és bár az is tény, hogy a fekete vékonyít is, de ez nem jelenti azt, hogy molettként éjjel nappal azt kellene viselnünk.

A megfelelő színek feldobhatják megjelenésünket, harmonikusabbá tehetnek minket, egy a lényeg, molettként kerüljük a túl világosat, illetve a szín-kavalkádot.

Egyszerre maximum kétféle, és valamilyen sötétebb szín legyen rajtunk, de abból bármilyen, így vadító piros, sötétkék, netán barna vagy sötétzöld, a hatás ugyanaz lesz, mint a fekete esetében.

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.