Laura

Molett suli – Mit hordj, ha duci vagy?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Általánosságban véve elmondható, hogy a molett testalkattal rendelkező nők mindig bajban vannak azzal kapcsolatban, hogy milyen ruhákat vegyenek fel. Sokszor nem tudják eldönteni azt, hogy melyek azok a ruhadarabok, amelyek valóban jól állnak nekik, nem szeretnének nevetségesen kinézni, ezért inkább hosszú, bő, laza felsőkbe és bő nadrágokba és szoknyákba burkolják magukat.

Ez azonban nagy hiba, hiszen így olyan látványt nyújtanak, mintha egy zsákot húztak volna magukra. Vajon egy duci nő nem lehet divatos és trendi?

Dehogynem!

Csak meg kell találni azokat az öltözékeket, amelyek kiemelik a test előnyös tulajdonságait.

Nem egyszerű feladat, ám nem is lehetetlen! Te is molett vagy? Akkor olvass tovább és elmondjuk, hogy bő szoknyák helyett milyen nadrágot válassz magadnak!

A legtöbb molett nő nem szívesen hord nadrágot, mondván, ez a ruhadarab túlságosan kiemeli a feneket, a combokat és a csípőt. Ez azonban nem feltétlenül van így, hiszen csak a megfelelő szabásvonallal rendelkező darabot kell megtalálni.

A körte alkattal rendelkező nők válasszanak hagyományos, derékig érő nadrágot. A nadrág semmiképpen se legyen a comb részen túlságosan szűk. Érdemes egy lefelé enyhén szűkülő, vagy egy egyenes szárú fazont vásárolni, amely lehetőleg sötét színű legyen.

nadrág

Mivel a körte alkatú nők alsó teste erősebb, így a sötét színű nadrág optikailag karcsúsítani tudja ezt a részt. Jó ötlet egy olyan nadrágot is választani, amely lefelé irányuló csíkozással van ellátva, hiszen ez a mintázat is remekül tud optikailag karcsúsítani. A körte alkatú nők semmi esetre se válasszanak olyan nadrágot, amely a combokon, vagy a csípő részen nagyobb zsebeket tartalmaz.

Ezek a rátett zsebekkel ellátott darabok ugyanis, még ducibbnak, még szélesebbnek mutathatják a combokat és a csípőt.

Az alma típusú nők esetében a felső rész a problémásabb, míg a lábak, a csípő és a fenék arányos. E típusba tartozó nők akár trapéz, vagy lefelé bővülő nadrágot is választhatnak maguknak. A derék részen elhelyezkedő zsírpárnácskák elrejtése miatt, fontos, hogy olyan felsőt viseljenek az alma típusú nők, amely a csípőjükig ér.

Ezzel el lehet takarni a hason lévő súlyfelesleget. A felső alja ilyen esetben mindig a nadrágon kívül legyen. Az alma típusú nők mindenképpen kerüljék el a csípőfazonú nadrágokat, valamint a rövid szabású felsőrészek sem ajánlottak a számukra.

A nadrág színének kiválasztása során azonban nem nagyon van megkötés az ő esetükben, hiszen a lábak arányosak, így akár sötétebb, vagy akár világosabb darabokat is bátran hordhatnak.

Szólj hozzá!