teltvilag

Molett divat: tippek férfiak számára – az inghordás szabályai!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Ahhoz, hogy egy férfi jól tudjon kinézni, nem árt, ha megfogad néhány öltözködési tanácsot, hiszen nem a testalkat határozza meg azt, hogy valaki jól néz-e ki vagy sem, hanem az, hogy hogyan viseli, vagy egyáltalán tudja-e hordani a magára öltött ruhadarabokat.

Gyakran ismételgetett kérdés például az, hogy egy férfi a pólót vagy inget lógatva vagy inkább betűrve viselje.

Ez egyébként általában alkalomtól is függ, hiszen egy nagyobb esemény alkalmával nem szerencsés megjelenni egy lógó ingben, pláne olyanban, aminek az alja az ülep alá ér. Alapvető szabály ugyanis az, hogy az ülep alá érő inget vagy pólót, minden esetben be kell túrni a nadrágba, még akkor is, ha a testalkathoz egyébként a lógatott fazon passzol jobban.

A pocakkal rendelkező férfiak számára ugyanis roppant előnyös viselet az, ha az inget vagy a pólót lógatva viselik, de lássuk be, hogy egy olyan eseményen, amely nem tűri a lazaságot, nem hordható ilyen módon az ing. Amennyiben az etikett szabályai azt javasolják, hogy az inget be kell tűrni, akkor nincs mese, az inget be kell tűrni a nadrágba.

Abban az esetben azonban, ha az esemény nem követeli meg mindenképpen a betűrt inget, a pocakos férfiak inkább lógassák le az inget vagy a pólót, de csakis olyat, amely nem ér az ülep alá.

Nem mindegy, hogy mit és hogyan viselsz!

Nem mindegy, hogy mit és hogyan viselsz!

Abban az esetben azonban, ha az inget lógatva veszi fel a pocakos úriember, semmiképpen ne viseljen mellé zakót, hiszen így együtt a kettő nem alkot összeillő párost, és ugyanez a helyzet a nyakkendővel is.

Lógatott ing mellé, sohasem szabad nyakkendőt viselni! Pláne akkor nem, ha az ing rövid ujjú!

A rövid ujjal rendelkező ing mellé társított nyakkendő a 80-as években még igen trendi viselet volt, mára azonban sokkal inkább teszi nevetségessé a megjelenést, mint divatossá.

A színválasztás során is érdemes odafigyelni, hiszen, ha valaki jól akar kinézni, ne kombináljon össze háromnál több színt az öltözékében. Abban az esetben, ha valaki háromnál több színből állítja össze az öltözékét, nem egy divatos, trendi férfi benyomását kelti majd, hanem sokkal inkább egy “Paprika Jancsiét”…

Szólj hozzá!