Laura

Molett divat – 2017 tavaszán

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Végérvényesen megérkezett a tavasz, és vele az öltözködés szempontjából egyik legbonyolultabb évszak.

Márciustól május végéig számíthatunk viharra, nyárias melegre, nem ritkán hóra, jégre. Ebben a szeszélyes évszakban akár egy napon belül is jöhetnek-mehetnek a frontok, így úgy kell reggel felöltöznünk, hogy ledobhassunk egy-két réteget meleg esetén, de ne ázzunk bőrig, ha jön egy zápor.

A megoldás egyik kulcsa a szuperdivatos színes és mintás gumicsizma lehet, ami – hacsak nem elegánsan kell aznap kinéznünk – megmenthet minket esőzés esetén, és kellően csajos és vagány is ahhoz, hogy ebben járjunk-keljünk. Ennek a darabnak már bélelt változatait is kitalálták, mert sokan télen is szívesen rántják fel, hagyományos csizma helyett.

Emellett érdemes olyan rétegeket egymás alá venni, amelyeket könnyű le- és felvenni, melegen tartanak, ha beüt a hideg, de ha izzasztóan meleg tavaszi nap köszönt ránk, akkor is elegánsak és ápoltak tudunk maradni.

Remek ötleteket találunk a ruhatárunk felfrissítésére például a Sheego gardróbjában. Akár 58-as méretű ruhákat is rendelhetünk a friss kollekcióból. Az egyik legjobb megoldás a változékony tavaszi napokra, ha vékony hosszú ujjú felsőt választunk, esetleg blúzt egy klasszikus szabású blézerrel.

molett divat 2017

Ez utóbbi a nők zakója, minden helyzetben tökéletesen elegánssá varázsol, egyszerre határozott, üzleties és kimondottan nőies. Túlöltözködni már nem kell, ha van egy-két szuper blézerünk, akár farmerrel is viselhető.

Rendkívül nőiesek a tavaszi rövid dzsekik, például bőrből, hasított bőrből, érdemes beszereznünk egyet. Nem melegítenek túlzottan, és a szeles időtől is megvédenek.

Az egyik legklasszikusabb és ‘legajánlottabb’ női ruhadarab a ballonkabát. Egy drapp ballon derékon megcsomózott övvel remekül karcsúsít, ápol és eltakar, és az 50-es, 60-as évek éveinek stílusát kölcsönzi nekünk.

A kiegészítőkről se feledkezzünk meg. A hűvös napokon csodásan öltöztet egy színes sál. A francia nők stílusosságának titkait feszegetők az egyik kulcsmotívumnak tartják, hogy legyen egy igazán szép sálunk. Érdemes társítani egy hozzá illő fülbevalóval, ügyelve arra, hogy a hosszú, lógós fülbevalók ne gubancolódjanak bele a sálunkba.

A sok esős nap pedig megkíván egy jópofa esernyőt. Ha színes darabokat keresünk 2017-re, érdemes tudni, a legtrendibb idén a lombzöld és a sárga minden árnyalata lesz.

Egy nagyobb táska jó barátunk lehet tavasszal, ugyanis bevált megoldás ilyenkor a váltócipő. Ha elindulunk reggel egy melegebb cipőben, bokacsizmában, átválthatunk mondjuk egy balerinacipőre, és a váltócipő a táskában lapulhat. Minden rohanós nap túlélhető így. Érdemes táskánkba rejteni már egy napszemüveget is, mert várnak minket a csodás, napsugaras tavaszi napok.

Szólj hozzá!