teltvilag

Mit főzöl a hétvégén?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Ezzel a kérdéssel indul már a péntek délutáni beszélgetés – ezt lehet hallani a buszmegállóba, a boltban beszélgető barátnők közt. Így szereznek egymástól ínycsiklandozó recepteket, így készülnek a változatos ételek.

Az egyik barátnő változata szerint – aki igyekszik két napra előre megfőzni, mert a vasárnapokat szereti pihenéssel tölteni: finom húsleves, második fogásként csirkepaprikást készít, és ha lesz kedve hozzá, akkor készít még egy kis sült sütőtököt, szereti a férje is és a gyerek is.

A másik barátnő egyszerű zöldséges karfiollevest, másodiknak rizses húst készít. A süteményeket az ő gyerkőce is imádja, de, hogy fog-e sütni valamit, azt még nem tudja, a sütemény készítése nem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé.

Ezt hallgatva az egyik legegyszerűbben elkészíthető édesség jutott az eszembe, de ismeretlenül nem szerettem volna beleszólni a beszélgetésbe, de most megmutatom a világ legegyszerűbb, sütés nélkül elkészíthető édességét.

Egy tálat kibélelsz folpack-kal. A sütemény alapja a háztartási keksz, amit egy rétegben elhelyezel a tál aljára. Meglocsolod egy kis tejjel, majd vékony rétegben ráhelyezed az előre elkészített csokoládés pudingot, berakod a hűtőbe dermedni. Amikor már nem folyik, ráraksz még egy réteg háztartási kekszet, meglocsolod tejjel, majd a vaníliás pudingréteg következik. Ezt addig folytatod, amíg el nem éred a tál szélét. Az utolsó réteg háztartási keksz legyen. Becsomagolod az egészet fóliába, berakod a hűtőbe legalább három órán át hűlni, dermedni, formáját felvenni.

Három óra múlva leszeded a fóliát a tálról, ráteszed a tortatálcát, és egy gyors mozdulattal megfordítva ki fog csúszni az egész a tálból. Formája olyan lesz, mint a tálé, már csak a tejszínhab hiányzik a tetejéről. Díszítheted kedvedre: reszelt csokoládé, cukordrazsé, kakaópor, vagy ami van otthon. Ezek nélkül is nagyon finom csemege!

Sokkal tovább tart lejegyzetelni, mint elkészíteni ezt az egyszerű, gyors, sütés nélküli édességet. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.