Tvilag

Minták, melyeket érdemes minden duci alkatúnak elkerülni öltözködéskor

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Egy duci embernek – nemtől függetlenül – talán sokkal jobban oda kell figyelnie öltözködési szokásaira, mint normál testalkatú társainak. Ennek az oka nem más, minthogy a molett testalkattal gyakran többet kell trükközni ahhoz, hogy optikailag jobban álljanak bizonyos ruhák, vagy csak szimplán jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Ehhez nem árt magunkra szedni egy csipetnyi tudást, hiszen rendkívül lényeges, hogy tisztában legyünk vele: optikailag melyek azok a dolgok, amik jól állnak a testalkatunkhoz, hovatovább segítenek karcsúbbnak tűnni. Ehhez érdemes ismerni a különféle színeket, fazonokat és mintákat is, noha az alábbiakban mi első körben csak utóbbiakra, vagyis a duci nők által kerülendő mintákra fókuszálnánk.

A csíkos

Rögtön belenyúltunk a kellős közepébe, hiszen jogosan jegyezheti meg bárki, hogy a csíkos ruhák közül nem minden tilos egy duci nő számára, és ez ebben a formában helytálló kijelentés is. Éppen ezért mi most rögtön egy kicsit leszűkítjük ezt a témakört, és hozzátesszük, hogy kizárólag a szélesen futó csíkozás, esetleg a hosszanti irányú, de vastag csíkozás jelenthet problémát, melyek optikailag az egyik legbefolyásosabb minták. Nem véletlenül, hiszen a csíkok rendkívüli módon meg tudják téveszteni a szemet, ezáltal a széles és vastag csíkokkal ellátott ruhák elképesztően meg tudják szélesíteni a testalkatunkat. Ezt is meg kell tehát tanulnunk hordani! Példának okáért a vékony, hosszanti irányban csíkozott ruhák nagyszerűen meg tudják nyújtani az alkatunkat, de rengeteget karcsúsíthat rajtunk egy olyan fazonú darab is, melynek az oldalán fut végig egy hosszanti csík. Amennyiben valamelyik testrészünk problémás, a megfelelő irányú csíkozással az adott pontokon jól meg tudjuk nyújtani magunkat.

A pöttyös

A pöttyös minták sem a legelőnyösebbek a ducik számára, azonban fontos kiemelni, hogy ezt a szabályt csak az alapdarabok kapcsán kell alkalmazni, így a blúzok vagy a nadrágok esetén, a kiegészítők tekintetében viszont bátran válogassunk pöttyös stílusú változatokat.

A túl nagy mintás

Bármilyen ruhát is választunk, arra mindig ügyeljünk, hogy soha ne legyenek rajta túl nagy minták, mert azok optikailag rendkívüli módon szélesíthetnek minket. Igaz ez a pöttyökre, a csíkokra, a virágokra és minden másra is.

Szólj hozzá!