Tvilag

Milyen táskát vásároljon magának egy molett nő?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A megjelenésünk, a ruháink és a kiegészítőink alapjaiban határozzák meg kisugárzásunkat, éppen ezért igencsak oda kell figyelnünk arra, hogy mit választunk, és milyen stílust képviselünk. Különösen fontos ez a molett nők számára, akiknek nemcsak arra kell ügyelniük, hogy az adott ruha vagy kiegészítő jól nézzen ki, hanem arra is, hogy az passzoljon az alakjukhoz.

Természetesen tévedés azt hinni, hogy ez csak a duci nők kálváriája! Éppen ellenkezőleg, az alapvető divatszabályok ezen a téren mindenkire vonatkoznak, és mindenkire más határokkal, éppen ezért ismerni kell a lehetőségeinket, melyeket semmiképpen sem szabad korlátoknak tekinteni. Ezek a lehetőségek azonban minden egyes ruhaneműre, hovatovább minden kiegészítőre, így például a táskákra is vonatkoznak, és amennyiben te is plus size méretekkel rendelkezel, engedd meg, hogy segítsünk pár hasznos trükkel leendő táskád kiválasztását.

Ne legyen se túl nagy, se túl kicsi!

Egy táska ugyanis viszonyítási alap lehet, ezáltal a túl kicsi méretű táskák mellett óriásinak tűnünk majd, a túl nagy pedig a testmagasságunkat csökkenti optikailag, tehát fontos, hogy megfelelő méretet határozzunk meg. Nyilván ezt rengeteg tényező befolyásolja, ezáltal például az is, hogy mit szeretnénk tárolni benne, de ma már rengeteg olyan szuper táska van a piacon, ami praktikus kialakítással rendelkezik, és nem is túl méretes.

Legyen egyvállas hosszított fazonú vagy egy kézben hordható!

A fazon tekintetében lényeges, hogy tartsuk távol magunkat a hátizsákoktól, hiszen optikailag csak rosszul járhatunk vele, ellenben az egyvállas kialakítású darabokból előnyt kovácsolhatunk. Lógjon akár hosszú fekete bőrön, vagy legyen akár láncszerű kialakítású, a hosszú megoldások nyújtani fogják az alakunkat, de fontos megjegyezni, hogy soha ne keresztbe hordjuk őket, hanem csak az egyik vállunkra akasszuk. Persze az egy kézben hordható kis táskák is ugyanolyan jól festenek optikailag, pláne ha illenek a ruhánkhoz!

A szín majdnem mindegy, de ne legyen feltűnő!

A táska egy olyan kiegészítő, ami jelentősen meghatározza megjelenésünket. Sokan nem is gondolnák, hogy mennyit segíthet – vagy éppen ronthat – az összképen egy ilyen egyszerű darab, éppen ezért fontos odafigyelni a színválasztásra is. A feltűnőket érdemes kerülni, a bordó, a pink, a neon vagy az arany- és ezüstárnyalatok határozottan rossz összhatást keltenek. A jolly joker itt is a fekete, de a sötétebb színek kivétel nélkül jó választásnak bizonyulnak, sőt ezen a téren még a fehér is nyerő lehet!

Szólj hozzá!