Tvilag

Milyen szoknyákat vegyünk fel vagy kerüljünk el molett nőként?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Sokan még mindig tartják azt a tévhitet, hogy a molett nők számára a szoknya minden esetben előnytelen viselet. Az utóbbi években azonban a teltkarcsú hölgyeknek szánt ruhaneműk világában olyan jelentős változások történtek, hogy a megfelelő szabású, színű és alapanyagú szoknya kiválasztásával a ducik is bátran hordhatják ezt a kedvelt és nőies ruhaneműt.

Ennek azonban természetesen a molett testalkatúak számára is megvannak a megfelelő szabályok. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet nőies és csinos ruhákat felvenni, sokkal inkább azt, hogy alaposan meg kell gondolni, milyen fazont válasszunk, ha egy kicsit husisabbak vagyunk az átlagnál. A molettek körében a szoknya kerülése egyébiránt korábban is teljességgel nonszensz dolog volt, hiszen a telt alkathoz sokkal egyszerűbb megfelelő szoknyát találni, mint nadrágot. Emiatt kijelenthető, hogy számukra a legtöbb szoknya nagyszerűen áll, vagyis nagyon nehéz rosszul választani, de azért vannak olyan fazonok, melyek ilyen-olyan okok miatt inkább kerülendők.

Az alábbiakban két-két olyan példát emeltünk ki a lehetőségek közül, melyek kapcsán elmondjuk, hogy melyek azok a fazonok, amik kifejezetten előnyösek a duci nők számára, és melyeket kellene inkább messzire elkerülni.

Előnyös fazonok:

A ceruzaszoknyák

Direkt nem egy tipikus fazonnal indítjuk a felsorolást, hiszen amennyiben valaki duciként szoknyát vesz fel, akkor is általában messziről igyekszik elkerülni a ceruzaszoknyákat, ami hatalmas nagy hiba. Bár tény és való, hogy egy ceruzaszoknya csak és kizárólag megfelelő szabás és forma mellett áll jól egy molett testalkatú hölgyön, de ennek meglétével jelentősen kiemelhető a nőies alak, a kerek popsi, a széles csípő és így tovább. Ami alapszabály, hogy a ceruzaszoknya mindig valamilyen sötét árnyalatú legyen, a fazon tekintetében pedig a térd fölé érjen, de ne legyen túl rövid, mert az a túl hosszúhoz hasonlóan negatív hatást kelthet optikailag. A közvetlenül a térd fölött véget érő ceruzaszoknya azonban képes ránézésre megnyújtani a lábakat, vagyis elterelni a figyelmet más testrészekről, hovatovább egy magas sarkú cipővel vegyítve még magasabbnak is mutathatjuk magunkat.

Az A-szabású szoknyák

Az A-szabású vagy A-vonalú szoknyák szinte minden molett nő számára kitűnő választásnak bizonyulnak, hiszen minden alaktípuson nagyszerűen mutatnak, lévén ki tudja dobni a nőies vonalakat úgy, hogy közben eltakarja a test előnytelen részeit. Amennyiben tehát duciként szeretnénk szoknyát vásárolni magunknak, de teljesen elbizonytalanodtunk a fazon tekintetében, akkor egy sötét színű A-szabású szoknya garantáltan ideális lesz kezdésnek!

Előnytelen fazonok:

Farmerszoknyák

Bár volt egy időszak, amikor boldog-boldogtalan farmerszoknyában járt, azonban 2019-ben a molett-divat majdnem teljes egészében megtiltja, hogy bármilyen fazonú és stílusú farmerszoknyát húzzunk fel. Különösen tiltott mindez körte alakzat esetében, mert drasztikusan megvastagíthatja a lábunkat, azonban alma alakkal, vékony és kecses lábak mellett tehetünk vele egy próbát.

Miniszoknyák

A miniszoknya egy kifejezetten olyan viselet, ami sem a molettek, sem a túl vékonyak számára nem ajánlott viselet. Gyakorlatilag alig vannak olyan nők a világon, akik ízlésesen és nyugodt szívvel felvehetik ezt a fazont, mert a túl vékony szabás sem a vékony, sem a vastag combon nem áll jól. Helyette sokkal szerencsésebb szinte bármilyen hosszabb fazon, ami könnyed, légies vagy fényes anyagból készült.

Szólj hozzá!