Tvilag

Milyen sminket válasszon a hétköznapokra egy molett nő?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A megfelelő smink a szürke hétköznapokban is képes arra, hogy kimagasló önbizalmat kínáljon egy molett nő számára. Azt ugyanis el kell felejteni, hogy csak azért, mert valaki duci, nem sminkelheti az arcát, lévén az igényes és ízléses smink mindenkinek a kiváltsága, sőt mi több, alkattól és testsúlytól függetlenül jelentős előnyt tud kovácsolni belőle az ember.

Az öltözködéshez hasonlóan azonban a sminkelésnek is megvannak a maga szabályai, ezáltal teltkarcsú alkat mellett meg kell tanulni azokat az irányelveket, melyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy ne egy vastag maszkot tegyünk fel az arcunkra, ergo ne takargatni akarjuk magunkat, ne bujkáljunk a világ elől – mely inger pszichológiailag gyakran jellemzi az önbizalomhiányos duci nőket –, hanem a festékekkel, alapozókkal és pirosítókkal kiemeljük előnyeinket. Bár általános sminktippeket már korábban is adtunk molett hölgyeknek, azonban most azt vizsgáljuk meg, hogy a hétköznapokban mit érdemes használni és mit nem?

Csak óvatosan az alapozóval!

Merthogy azzal nagyon könnyű elrontani mindent, hovatovább egy vastag alapozóval bekent arc nemcsak kellemetlen, valóban maszkszerű érzést ad egész napra, hanem olyan hatást is kelt, mintha egy álarcot vettünk volna fel. A kényelem érdekében tehát az alapozót elhagyhatjuk, vagy ha nagyon ragaszkodunk hozzá, akkor a bőrünk színéhez illeszkedő darabot válasszunk, máskülönben sokkal szélesebbé válhat tőle az arcunk. Mivel a hétköznapokban mindig sietünk, talán jobb is, ha nem bíbelődünk vele sokat!

Cseppnyi pirosító is belefér!

Bár használhatjuk alapozó nélkül is, ha olyan a bőrünk, azonban a pirosító igazából egy vékonyka alapozórétegen mutat igazán. Ha kényelmesnek találjuk, ha nem akarjuk az arcunkat fogdosni, mindemellett pedig, ha nagyobb önbizalmat is kapunk tőle, akkor használjuk nyugalommal, de csak keveset, és azt is mindössze az arccsont tetején, hiszen ezzel optikailag ugyebár nyújthatjuk az arcot.

Színek? A stílusodnak megfelelően!

Bár a molett nőknek érdemes távol tartaniuk magukat a túl rikító színektől és a határozott vonalaktól, ha viszont szereted az extrémebb dolgokat és megjelenést, hovatovább szívesen öltözködsz vagányabban, akkor néha befigyelhet egy-egy élénkpiros rúzs vagy sötétebb szemhéj, de egyébként a szolidabb megjelenésre és a természetes árnyalatokra kell figyelnie egy telt nőnek. A rúzs terén tehát egy éppen észrevehető, de azért az ajkakat nagyon szépen kiemelő szín lehet az előnyös – ezzel is nyújthatjuk az arcformát –, míg a szemek kiemelésekor bátran használjunk feketét, de csak vékony vonalakkal dolgozzunk, ami nemcsak kényelmes, hanem laza és gyors megoldás is a hétköznapokra, ahol a reggeli kelés utáni tempós sminkelésre egyaránt oda kell figyelni ugyebár.

Szólj hozzá!