Tvilag

Milyen nyakláncot válasszon egy molett nő?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Bármilyen testalkattal is áldott meg minket az élet, önmagunk feltétel nélküli elfogadása mellett saját önbizalmunk növelése miatt rendkívül fontos, hogy testsúlyunknak megfelelő ruhákat és kiegészítőket válasszunk.

Különösen igaz ez az ékszerekre, azon belül is a nyakláncokra, melyek megválogatása egy molett nő esetében igencsak körülményes dolog, hiszen nemcsak a saját stílusunkat kell eltalálnunk vele, hanem mindemellett figyelembe vennünk alkati sajátosságainkat is, hiszen egy rosszul kiválasztott nyaklánc sokkal alacsonyabbá tehet minket, kiemelheti esetleges hibáinkat, ellenben ha ügyesek vagyunk, akkor optikailag jól megnyújthatjuk vele a nyakunkat. Lássuk, hogy mire figyeljünk oda, ha duci nőként vásárolnánk nyakláncot.

Vastagabb nyak esetén

Sokan élnek abban a tévhitben, hogy túl rövid és túl zömök nyak esetében semmiféle nyakláncot sem vehetnek fel a nők, azonban ez ebben a formában egy nagyon általános, mi több téves kijelentés. Bár tény és való, hogy a túl vastag és mutatós darabok viselése ilyen alkati adottságokkal messzire elkerülendő, ellenben a klasszikusabb nyakláncok, avagy a vékonyabb, nem túl hosszú és nem túl vastag darabok igazán jól nézhetnek ki. A túl hosszú fazon ebben az esetben csak akkor javasolt, ha találunk vékony láncon függő megoldást.

Vékonyabb nyak esetén

Ha molettként a felső testünk és a nyakunk vékony, akkor a fenti szabályokat elfelejthetjük, hiszen majdnem mindegy, milyen nyakláncot választunk magunknak, hovatovább a kiválasztáskor inkább az alkatunkat vegyük figyelembe. Egy nagy, mutatós és hosszú nyaklánccal például nyújthatjuk az alakot, a felsőtestre, a dekoltázsra helyezhetjük a hangsúlyt, míg a többi testrészünk takarásba kerül. Persze nem árt óvatosan bánni a nagy és hosszú láncokkal, hiszen az összképet könnyű lesz elrontani például giccses fülbevalókkal vagy karkötőkkel.

Medál lehet?

Lehet, de érdemes jól válogatni! Vastagabb nyak esetében például se túl nagy, se túl kicsi medál ne legyen, mert optikailag ronthatja az összképet, de vékonyabb nyaknál se vigyük túlzásba a dolgot. Amire figyeljünk, hogy a medál lehúzza, tehát V-alakot formál a nyakláncból, ami optikailag nyújtja a nyakat – ez zömökebb felépítés esetén előnyös lehet –, és a dekoltázsra tereli a figyelmet.

Szólj hozzá!