Laura

Milyen cipőt hordjunk, ha molett testalkatunk van?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Molett nőként nem csak a megfelelő öltözék kiválasztása igényel nagyobb odafigyelést, hanem a tökéletes lábbeli megtalálása is kihívást jelent. Hiába tetszik meg nagyon egy cipő, ha nem biztos, hogy az jól is áll egy telt nő lábán. 

Mindannyiunkkal megesett már, hogy megláttunk egy csinos, trendi cipőt, és felpróbálva ért minket a csalódás: A mi lábunkon nem úgy állt, ahogy szerettük volna. Esetleg, ha küllemre jól is nézett ki rajtunk, akkor meg kényelmetlen volt, köszönhetően a teltebb lábnak, magasabb, szélesebb lábfejnek.

Ennek okán fontos, hogy körültekintően vásároljunk cipőt, alaposan nézzünk körül a kínálat között, hogy megtaláljuk a testalkatunkhoz, testi adottságainkhoz leginkább illő modellt. 

Ahogy fentebb már szóba került, egy molett ember lába mindig vaskosabb, (szélesebb, magasabb), mint egy sovány testalkatúé. Ez az oka annak, hogy nem ugyanazok a cipők fognak jól állni egy duci hölgynek, mint egy soványnak. 

A vékony alkatú hölgyeknek többnyire jól állnak a lapos talpú lábbelik, ugyanez egy molett hölgy lábán már nem mutat olyan jól.

Milyen cipő javasolt akkor egy duci hölgynek? Többnyire a 3-4 centis sarokkal készült cipők a legjobbak, ezzel nem lehet mellé lőni. A lapos talpú lábbelik optikailag vastaggá teszik a lábakat is, és a bokát is. Így akinek már alapból is ilyen típusú lába van, annak még hangsúlyosabb lesz ez a rész.

Sok molett alkatú hölgy tart a magas sarkú cipők viselésétől, tekintve, hogy amúgy is nehéz cipelni a túlsúlyt, minek ezt még nehezíteni egy magas sarokkal is? Pedig ha magas sarkú cipőről van szó, az nem jelenti egyből azt, hogy 10-12 centis tűsarkokon kellene tipegniük a duciknak. Lehet kapni kisebb sarokkal készült cipőket is, mint pl. a törpetűsarkú, vagy a magasított talppal készült lábbelik. Egy 3-4 centis sarok még nem vészesen magas, ugyanakkor optikailag már képes a lábakat vékonyabbá tenni. 

Ortopéd orvosok, gerincspecialisták szintén a 3-4 centi magasságú cipősarok mellett voksolnak, mivel ezek a gerinc terhelését nagymértékben csökkentik, szemben a teljesen lapos cipőkkel.

A fentieket figyelembe véve elmondhatjuk, hogy minden szempontból a 3-4 centis sarokmagassággal készített cipők a legideálisabbak a molett nők részére. 

Szólj hozzá!