Laura

Megdöbbentő: Letiltják a közösségi oldalakról a ducikat?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Elképesztő híreket osztott meg a nyilvánossággal egy mindössze 19 esztendő amerikai lány, aki azt állítja, hogy csak és kizárólag súlya miatt tiltották le fotóit az egyik közösségi oldalról.

Samy Newman ugyanis nem az a szégyenlős fajta, éppen ezért elhatározta, hogy egy kicsit alulöltözötten ugyan, de szigorúan mindent takaró fehérneműben készít magáról néhány manapság annyira divatos selfie-t. A képeket természetesen nem a fióknak szánta, éppen ezért feltöltötte azokat az Instagramra, ahol emiatt azonnal letiltották őt.

Mivel nem 18-as karikás tartalmakról volt szó, a lány nem tudott másra gondolni, mint arra, hogy testalkata miatt érte hátrányos megkülönböztetés, hiszen nem csak az Instagram, hanem más közösségi oldalak is hemzsegnek az ennél lényegesen merészebb fotóktól, csak éppen azok szereplői karcsú lányok, mint Sammy a molettek táborát erősíti.

Történetünk főhőse természetesen azonnal cselekvésre adta a fejét, ezáltal összegyűjtötte más, ámde karcsú lányok képeit az Instagramról, és elküldte azt az oldal üzemeltetőinek, hogy magyarázzák meg neki: miért szabad azt a karcsú lányoknak, amit a duciknak nem?

Levele megválaszolatlan maradt, így elhatározta, hogy a sajtóhoz fordul, aminek hatására az Instagram levélben kért elnézést a lánytól a történtek miatt. Sammy az újságíróknak elmondta, hogy nem ő volt az első, és vélhetően nem is az utolsó, akivel a közösségi oldal ilyen csúnyán elbánt a múltban.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 29 éves Meghan Tonjes esete, aki molett nőként úgy határozott, hogy kitesz az Instagramra egy képet, amelyen bugyiban pózolva megmutatja saját fenekét, mint megannyi másik lány a közösségi oldalon.

Meghan azonban megdöbbent, amikor néhány perccel a kép megjelenése után egy olyan levelet kapott az oldal üzemeltetőitől, amelyben felhívták a figyelmet arra, hogy megsértette az Instagram szabályzatát, holott képének egyetlen hibája csak az volt, hogy túlsúlyából kifolyólag nincs olyan alakja, mint azoknak a lányoknak, akik gyakran napi szinten készítenek alsóneműs fotót saját popsijukról.

Természetesen Meghan sem hagyta annyiban a dolgot, így készített egy YouTube videót, amelyben elmondta, hogy az Instagram nagyon megalázta ezzel, hiszen azért mert kövér, még neki is joga van megmutatnia saját hátsóját, az ugyanis nem szabályellenes.

A nő kiemelte, hogy meg sem meri tippelni, hogy naponta hány meg hány molett nő életét keserítik meg ilyen formában a közösségi oldalak, akik szerinte így diszkriminálják a ducikat.

Szólj hozzá!