teltvilag

Még hogy a plusz kilóknak nincsenek előnyei!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Újabb érdekes kutatás bukkant fel azzal kapcsolatban, hogy a duciság korántsem jár hátrányokkal, sőt mi több, néhány plusz kiló az egészségünk szempontjából sokkal jobbat tesz számunkra, mint a soványság.

Az elmúlt években, mi több évtizedekben az egészségügy folyamatosan azt sulykolja belénk, hogy a túlsúlynak csak és kizárólag hátrányai vannak.

Tény és való, hogy mindenkinek fontos, hogy törekedjen az egészséges életmódra, illetve létezik egy bizonyos szint, ami felett az elhízás már rendkívül káros is lehet, ellenben aki nem esik túlzásokba, és nem is él állandó stresszben néhány felesleges kilója miatt, az bizony óriási előnyt kovácsolhat ebből.

Egy friss amerikai kutatás ugyanis kimutatta, hogy a molett testalkatú emberek sokkal ellenállóbbak a betegségekkel szemben, ami természetesen a súlyosan elhízottakra nem vonatkozik – ez ugyanis már önmagában lehet betegség okozója –, ellenben a duciság önmagában nagyon ellenállóvá tesz minket a súlyosabb betegségekkel szemben is.

boldog

Az orvosok szerint a magyarázat egyszerű: ha a szervezetnek van egy kis plusz zsírtartaléka, amiből úgymond táplálkozhat vész esetén, az egy olyan extra védőréteget jelent, aminek köszönhetően szervezetünk lényegesen hatékonyan lép majd fel a különféle fertőzések, illetve kisebb-nagyobb betegségek ellen.

A szakértők azt is hangsúlyozták, hogy a koplalás, vagy az állandó fogyókúrázás rendkívül megviseli a szervezet egészségét, de főleg az immunrendszer építéségét, ha tehát teltebb alakunk van, azzal nem csak a férfiak körében lehetünk népszerűbbek – lévén bizonyított, hogy a fiúk jobban szeretik a formásabb idomokat –, hanem az orvosnál sem leszünk túl gyakori vendégek.

Ide kapcsolódóan érdemes kiemelni egy korábbi kutatást is, ami szintén azt kívánta bizonyítani, hogy a teltebb hölgyek sokkal jobb mentális egészségnek is örvendenek, mint vékony társaik.

Szintén amerikai kutatók ugyanis bebizonyították, hogy a duci hölgyek sokkal vidámabbak, mint vékony társaik, ez pedig azt eredményezi számukra, hogy általános jókedvükkel sokkal könnyebben fel tudják dolgozni az őket ért negatív ingereket, ezáltal kevésbé hajlamosak a depresszióra is.

Ezt a tudomány ma azzal magyarázza, hogy a molett hölgyek szervezete sokkal több szerotonin hormont termel, ami képes fokozni az érzelmi reakciókat, ezáltal különösképpen a boldogság szintjét és mértékét.

Szólj hozzá!