Tvilag

Már most begyűjtenéd nyárra a bikinidet? Segítünk a választásban, ha molett vagy!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Sajnálatos módon még mindig rengeteg molett nő szó szerint retteg a nyári szezontól, mert ha strandra kell menni, akkor ott neki kell vetkőzni, és semmivel nem lehet takargatni a testet. Kezdjük ott a történetet, hogy ki mondta nekünk, hogy a testünket takargatni kell? A testünk pont olyan, amilyennek megteremtették, ezt el kell fogadnunk, és meg kell tanulnunk kihozni belőle a legjobbat és a legtöbbet, ha pedig mindezt megértettük, akkor inkább törekedjünk arra, hogy duciként is a lehető legcsinosabbak legyünk a strandon.

Hogy ezt nagyon nehéz elérni? Ez attól függ, hogy mi a cél! Ha olyanok akarunk lenni, mint a piszkafa fürdőruha modellek, akkor nemhogy nehéz, gyakorlatilag lehetetlen lesz a dolog, de miért is akarnánk rájuk hasonlítani, ha ma már számtalan plus size modell hirdeti, hogy milyen is nyáron az ideális fürdőruha a teltkarcsú alkatúak számára? Merthogy ebben a kategóriában is vannak már lehetőségeink, a cél pusztán az, hogy megtaláljuk az alaktípusunkhoz leginkább illeszkedő fazont, ami mellett a szín és a minta is legalább ugyanolyan fontos lesz. Mivel a választás sok esetben nem túl egyszerű, összeállítottunk egy kis gyorstalpalót ahhoz, hogy garantáltan rátaláljunk a legjobb bikinire molett testalkatúként.

A cél a homokóra alak elérése!

Bár megtölthetnénk ezt a cikket számtalan klisével, és sokszor körülírhatnánk a dolgot, azonban általánosságban kijelenthetjük, hogy egy molett nő számára a bikini kiválasztásakor az lesz a célja, hogy elérje a sokak által áhított homokóra alkatot. Merthogy tévedés azt hinni, hogy a fürdőruhával nem lehet semmit sem takargatni, éppen ellenkezőleg, a cél itt az, hogy kiemeljen előnyös, általunk kedvelt testrészeket, és elvonja a figyelmet, esetleg eltakarjon valamennyit azokból a területekből, melyek problémásak. Ehhez a legoptimálisabb az lesz, ha a fürdőruhánk segítségével megpróbálunk homokóra alkatot varázsolni magunknak. Hogy ezt mivel érhetjük el? Elsődlegesen a megfelelő fazon kiválasztásával!

A jó fazon mindennek a titka!

A molett nők nagy szerencséjére ma már egyre több gyártó foglalkozik kifejezetten plus size testalkatúaknak megálmodott fürdőruhák készítésével, aminek jóvoltából rengeteg lehetőségünk lesz válogatni a fazonok közül, így a hagyományos kétrészes bikini mellett választhatunk egyrészes fürdőruhát, de akár a kettő keverékeként leírható trikini vagy tankini is szóba jöhet. Ezen a téren az alakformánk ismerete alapvetően határozza meg a választást! Az alma alkatú hölgyek, akik rendszerint a hasi részen hordanak magukon sok felesleget, például jobban járnak az egyrészes fazonokkal, hiszen ezekkel szépen lehet trükközni, hogy  a pocak takarásba kerüljön. A kétrészes fazonok sem feltétlenül kerülendők, csak érdemes olyan felsővel választani, ami inkább már egyfajta topként funkcionál.

Talán a körte testalkatú hölgyek számára a legnehezebb a bikini választás. Nekik határozottan a felső részre kell helyezniük a hangsúlyt, ezáltal érdemes előtérbe helyezni a dekoltázst, és elterelni a hangsúlyt az erősebb combokról és fenékről. Ezt különféle hosszított, szoknyaszerű vagy rojtos megoldásokkal is megtehetjük. A széles csípővel rendelkezők mindemellett választhatnak olyan típusokat is, melyek magasabb szabású alsóval rendelkeznek, de a normál bikiniket kizárólag a homokóra alakkal rendelkező lányoknak ajánljuk.

A szín és az anyag

Ugyanazok a szabályok érvényesek, mint más ruha esetén: a problémás helyeken sötétebb darabokban gondolkozzunk, máshol mehet bármi. Az anyagválasztás terén a spandex és a nylon keveréke lesz a legjobb, hiszen nemcsak kényelmes, hanem testformáló hatással is rendelkezik.

Szólj hozzá!