teltvilag

Légy pozitív! – Miért is hagynád el magad?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az, hogy valakin van néhány plusz kiló, vagy itt-ott előbukkan egy-egy zsírpárnácska, még nem ad okot arra, hogy az élet szépségeitől távol maradjon.

Csinosan? Még a boltba is!

Csinosan? Még a boltba is!

Sok olyan túlsúlyos ember van, aki a kinézete miatt nem öltözik fel csinosan, nem jár strandra, vagy egyszerűen nem törődik az egészségével és egész nap csak a lakásban ül.

Ezek az önbizalomhiánnyal küszködő emberek úgy érzik, hogy nem értékes részei a társadalomnak, kitaszítottnak, kirekesztettnek érzik magukat, és mindezt azért, mert a média folyamatosan azt sulykolja bele az emberek fejébe, hogy csakis az lehet elégedett, sikeres és boldog az életében, aki olyan sovány, mint egy modell.

Ha Te is ezek közé az emberek közé tartozol, akkor éppen itt az ideje, hogy felállj, és lerázd magadról ezeket a képtelenségeket:

  • Értékeld át az életedet, és fogadd el a testedet!
  • Először is, nagyon fontos, hogy járj el emberek közé!
  • Járj társaságba!

Egy jó beszélgetéstől a hangulatod is jobb lehet. Öltözz fel csinosan!

Csípd ki magad akkor is, ha csupán a boltba mész át vásárolni!

Ennek hatására ugyanis a hétköznapokon is szépnek és különlegesnek érezheted magadat, ami pedig abban segít, hogy elfogadd és szeresd önmagad.

Szintén jó önbizalom növelő hatása van a testmozgásnak is. Természetesen ne kezdj el hirtelen össze-vissza futkározni, inkább válassz valami könnyed mozgásformát, amely az egészségi állapotodra is jótékony hatást tud gyakorolni.

A jóga például tökéletes választás akkor is, ha több túlsúllyal rendelkezel.

Étkezz egészségesen, egyél sok gyümölcsöt és zöldséget, illetve fogyassz gyakran halat és húst is. Ne a fogyókúra legyen a kitűzött célod, inkább azt tartsd szem előtt, hogy egészségesebb testben élj, így nem kell kínzó fogyókúrákkal sem sanyargatnod önmagadat. Te így, a plusz kilóiddal együtt vagy önmagad, így vagy egy igazi egyéniség.

Ha pedig pozitívabban tudod megítélni önmagadat, az a megjelenésedből is sugározni fog, és az emberek is másképpen tekintenek majd rád. Kiegyensúlyozottabb, boldogabb és egészségesebb lehetsz, ha ezt a néhány hasznos életmód tanácsot megfogadod.

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.