teltvilag

A legtöbb szakács férfi – és nem vékonyak

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Minél tapasztaltabb egy szakács, annál kerekebb az orcája, minél jobban főz, annál inkább teltebb lesz a családja is.

Bár a legtöbb szakács nem szeret otthon főzőcskézni, azt azért senki sem hiszi el, hogy nem is főz otthon a családjának.

Mi a legnagyobb dicséret a szakács számára?

Ha elfogy az, amit elkészített. Minél finomabb lett az étel, annál hamarabb pusztítja el a család.

Ez a szakácsdicséret minden korra igaz! Ehhez hozzátartozik az is, hogy minden kornak meg volt és meg is van a maga kedvenc alapanyaga. Mátyás király idejében például az egyik kedvenc ételek közé tartozott a bárány- vagy ürücomb, fűszerágyon sütve, pikánsan savanykás mártással körítve. Felesége, Beatrix pedig – származásából fakadóan – az olasz ételeket szerette inkább, neki köszönhetően került közeli kapcsolatba az akkori magyarság a bor kultúrájával. Sőt, állítólag Beatrix korában már készítettek az olasz cukrászmesterek fagylaltot is!

A mai olasz konyha híres a tésztaételeiről, más nép nincs is Európában, aki annyiféleképpen tudja elkészíteni a tésztát, mint az olaszok. Pizzák, makarónik, spagettik – mind ezernyi változatban van jelen az olasz konyhaművészetben. Az olaszok a legjobb példák arra, hogy nem minden tészta hizlal, hiszen ha így lenne, akkor az olaszok már gurulnának, nem pedig ilyen egészséges, életvidám személyek lennének.

Szólj hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.