Laura

Kidobták az óvodából, mert túl duci volt

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Hihetetlen hírekről számolt be az angol Daily Mail magazin, akik egy olyan szerencsétlenül járt óvodás történetét osztottak meg a nagyvilággal, aki pusztán testsúlya miatt nem járhat oviba, ezáltal nem találkozhat társaival sem.

Lu Hao ugyan még csak három esztendős, de súlya már most közel 60 kiló! Az óvónők elsődlegesen azért kezdeményezték a kicsinek korántsem nevezhető kisfiú kidobását az intézményből, mert szerintük a legtöbb gyerek kiközösítette őt, sőt mi több, sok esetben a normális testsúlyú gyermekek testi épségét is veszélyeztette.

Hao ugyanis kis híján hatszor többet nyom, mint egy átlagos óvodás, így gyakran még az ártatlan játékok is balesettel zárultak, mert bár a fiú termete egy felnőttnek felel meg, agyilag mégis csak egy óvodás, aki szeret játszani és birkózni társaival.

Szülei természetesen tisztában vannak vele, hogy nem egészséges, hogy gyermekük három évesen már 60 kiló. Tudják azt is, hogy túl sokat eszik, de saját bevallásuk szerint egyszerűen nem tudnak nemet mondani falánk kisfiúknak, ha ugyanis evésről van szó, nem léteznek határok.

Lou Hao

Orvosok szerint a gyermeknek pszichés problémái lehetnek, amennyiben ugyanis nem kap ételt, dührohamot kap és olyan tör-zúz. Többnyire az efféle kirohanásai miatt gondolták úgy az óvónők, hogy Haonak jobb lesz inkább az óvodán kívül, mert a fiú méretei már az aprócska kínai óvónőkén is túltett már, így ők is félnek tőle.

Érdekesség, hogy Lu Hao az átlagosnál kisebb súllyal született, de három hónapos korától egyre többet kezdett enni, és azóta is egyre csak nő és nő.

A kisfiúval most orvosok foglalkoznak majd, hogy mire eléri az iskolás kort, arra megszabadítsák mentális problémáitól, ezen felül pedig lefogyasszák is, hogy könnyen be tudjon illeszkedni hasonló korú társai közé.

Szólj hozzá!