teltvilag

Két tudományos tény, amiért egyszerűen jó ducinak lenni!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Egyre több olyan tudományos kutatás lát napvilágot manapság, amelyik azt vizsgálja, hogy a duci embereknek összességében sokkal jobb, mint normális testsúlyú embertársaiknak.

Nyilván a szakemberek és az orvosok nem a kóros elhízásra gondolnak, de néhány plusz kiló még szerintük sem hat negatívan szervezetünkre, sőt mi több, inkább jótékony hatást gyakorol ránk – állítsanak bármit is a csont-sovány modellek és celebritások.

Egy amerikai kutatás például nemrégiben bebizonyította, hogy a duci emberek átlagosan tovább élnek, mint a sovány emberek, de még ennél is érdekesebb, hogy többet mosolyognak, és általánosságban vidámabbak, mint bárki más!

Az első dolog tehát, amiért egyszerűen jó ducinak lenni, egy német tanulmány eredménye, ami kimutatta, hogy a néhány plusz kilóval rendelkező emberek sokkal mosolygósabbak és jobb kedélyűek, mint embertársaik.Ennek a tudományos háttere nem más, minthogy szervezetük több szerotonint, avagy boldogsághormont termel, ami alapvetően befolyásolja az emberek hangulatát a nap 24 órájában.

boldogok

Ide kapcsolódik, és ebből következik, hogy a statisztikák alapján a ducik körében sokkal ritkább a depresszió, valamint az öngyilkosságra való hajlam is.

A másik tudomány által is igazolt tény, hogy a duci nők sokkal termékenyebbek, mint vékony társaik, aminek a kultúrája már évszázadokkal, sőt évezredekkel korábbra nyúlik vissza.A legtöbb fejletlen közösségben például még ma is azokat a nőket tartják a legtermékenyebbeknek, akik gömbölyű idomokkal rendelkeznek, tehát inkább a ducikat, mint a soványakat részesítik előnyben.

Ha bizonyítékot akarunk minderre, lapozzunk csak fel egy szépművészeti könyvet, és számoljuk össze, hogy hány csont-sovány női alakot találunk a legszebbnek beállított modellek között!

Szólj hozzá!