Tvilag

Kabátot vennél? Íme néhány tuti tipp molett nők számára!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A tél, és úgy nagy általánosságban a hideg idő rengeteg molett nő számára jelent igazi rémálmot, hiszen vastagabban kell öltözni, és nehezebben lehet úgy trükközni a ruhákkal, mint az átmeneti időszakokban, illetve nyáron. Vagy ez is csak egy újabb téveszme a duci divat kapcsán?

Határozottan kijelenthetjük, hogy igen, hiszen megfelelő fazon és anyag kiválasztása esetén a molett hölgyek ugyanolyan divatosan, stílusosan és ami még fontosabb, nőiesebben öltözködhetnek, mint vékony vagy normál testalkatú társaik. A jó kabát kiválasztására azért érdemes nagy hangsúlyt fektetni, mert a hideg időszakokban hetekig meghatározhatják megjelenésünket, ezáltal egy rossz döntésünk sokáig megbosszulhatja magát, lévén a kabátot mindig, mindenki látja, nem lehet már takargatni, ellenben ha ügyesen döntünk, akkor belőlünk akár több kilót is lefaraghat majd optikailag. Ezért nagyon fontos megismerkedni azokkal az alapszabályokkal, melyeket kabátvásárláskor érdemes figyelembe venni minden molett nőnek!

Felejtsd el a túlméretezett kabátot!

Nagyon sok molett nő esik abba a hibába, hogy a megszokások előtt adózva egy téli kabátból is több mérettel nagyobbat, esetleg valamilyen túl vastag fazont választ magának. Ezzel azonban minden elérhető, csak optikai karcsúsítás nem, hiszen a túlméretezett vagy túl vastag ruhadarabok csak rontják az összképet, szélesítik a testalkatot, sőt mi több, ha alacsonyabbak vagyunk, akkor még a testmagasságunkra is sokkal negatívabban hatnak. Próbáljunk meg emiatt inkább vékony, de meleg alapanyagból készült kabátot választani, ami pontosan passzol a méreteinkhez, se nem kisebb, se nem nagyobb annál.

Igazítsd az alkatodhoz!

Merthogy az alaktípus figyelembe vétele egy kabát kiválasztásakor rendkívül fontos az összkép tekintetében. Az ugyanis rendben van, hogy valaki molett, de azon belül milyen alakformája van? Homokóra? Alma? Netán körte? Ezeket a kérdéseket nemcsak fel kell tenni magunknak vásárlás előtt, hanem ami sokkal fontosabb: tudni kell azt, hogy nekünk melyik áll jól! A körte alakúakon például a hosszabb fazonú kabátok mutatósak, az alma alkatúakon a rövidebb fazonok lehetnek szerencsésebbek, míg a homokóra alakúak kis túlzással bármilyen fazont magukra vehetnek, ha az nem túl vastag.

Játssz a színekkel!

A színekkel és a mintákkal való játék kabátvásárlás esetén is igazán fontos lesz a molett hölgyek számára! A sötét színek slankító hatását itt is érdemes kipróbálni, és bátran éljünk a fekete választásával, hiszen egy igazán univerzális, szinte minden alkalomra aktuális megoldás lesz, melynek karcsúsító hatása főként hosszított fazonok esetében kiemelkedő. Persze tévedés azt hinni, hogy csak a fekete lehet ideális egy molett nő számára, azonban alaktípustól függ, hogy mit és milyent válasszunk!

Példának okáért, ha a csípőről vagy a lábakról terelnénk el a figyelmet, avagy azt takargatnánk, akkor a színesebb, sőt mintás kabátok is bátran választhatók, hiszen ezzel a felsőtestre irányítjuk a hangsúlyt, és különösen szerencsések leszünk, ha olyan fazont találunk, ami felül szűk, alul pedig bővül, illetve ugyanez a hatás a színek terén is érvényesül, ezáltal felül világos és mintás, lefelé pedig sötétedik. A sötét árnyalatok kapcsán a fekete mellett nagyon szerencsés lehet a sötétkék, a lila, de a sötétbarna és a sötétzöld is kifejezetten takarószínek ebből a szempontból!

Szólj hozzá!