Tvilag

Ismerd meg Jessamyn Stanley-t, a világ talán egyetlen duci jógaoktatóját

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Sajnos még mindig rengeteg, gyakran plusz kilóval megáldott ember is azt a nézetet osztja, hogy a duciság korlátot jelenthet olyan tevékenységekben, mint a sport, a tánc vagy a mozgás. Jessamyn Stanley azonban igazi példakép lehet ebből a szempontból bárki számára!

A harmincas éveinek elején járó Jessamyn ugyanis úgy döntött, hogy szembeszegül a manapság uralkodó trendekkel, és bár a kezdetektől tudta, milyen nehéz út vár rá, azonban kitartóan készítette képeit és videót a világhálóra. Bár kezdetben rengeteg negatív véleményt kapott, hiszen a jógaláz elterjedésével ennek a speciális mozgásformának az elsajátítása és gyakorlása egyet jelentett a csontsoványsággal, azonban mivel a jóga egy súlytól, sőt kortól és nemtől független mozgásforma, ami nemcsak a testre, hanem a lélekre is jó hatást gyakorol, Jessamyn folyamatosan újabb és újabb lendületet kapott.

Ennek ma már több mint öt éve, Stanley pedig igazi sztárrá vált az Instagramon, ami nem meglepő, hiszen olyan dolgokat művel plus size testével, ami mindenkinek óriási inspirációval szolgálhat, aki úgy gondolja, hogy súlyfeleslege akadályozná a mozgásban. Természetesen Jessamyn sem volt mindig ennyire biztos a dolgában, egy korábbi interjúban kiemelte, hogy amikor az első fényképek készültek róla, nem volt biztos abban, hogy ezeket tényleg nyilvánosságra kellene hozni, mert a testalkata köszönőviszonyban sem volt a legtöbb jógaoktatóéval. Azonban végül elhatározásra jutott, mert felismerte, hogy ezek a fotók üzenetet és inspirációt jelenthetnek majd azoknak, akik hozzá hasonlóan úgy vélik, hogy a plus size testalkat korlátok közé szorítja az embert.

Jessamyn Stanley-t mára igazi nagykövetnek tekintik, aki saját magáról elmondta, hogy bár mindenki plus size jógaoktatónak nevezi őt, azonban nem fél határozottan és őszintén kijelenteni magáról, hogy kövér. Hozzátette, hogy elege van abból, hogy ma már szitokszó kimondani vagy leírni valakiről, hogy kövér, pedig szerinte a boldogság testalkattól független, ezáltal hozzá hasonlóan bárki megvalósíthatja az álmait, akár még akkor is, ha az a cél a jógázás legmagasabb szintjeinek elsajátítása. Stanley szerint a kövérség nem szégyen és nem betegség, hanem egy folyamatosan változó állapot, ami nagyon izgalmas dolog!

Szólj hozzá!