Tvilag

Interneten vásárolnál plus size ruhát? Két alapszabály, ami nélkül ne is kezdj hozzá!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az internetes vásárlásnak megvannak az előnyei és a hátrányai, azonban sokan mégis nagyon szeretik, mert lehetőséget ad az anonimitásra és a szabad gondolkodásra, miközben méretprobléma esetén sem kell aggódnunk, egy gyors cserével pár nap alatt orvosolható a probléma.

A plus size testalkatú emberek számára a ruhavásárlás azonban még körülményesebb, mint másoknak, hiszen a normál méretezés számukra gyakorlatilag semmitmondó és használhatatlan. Éppen ezért rengetegen tartanak az online ruharendeléstől, ezáltal vagy egyáltalán nem, vagy csak korlátozott mértékben élnek vele. Márpedig egy igazán kényelmes, időtakarékos megoldás, amivel kapcsolatban elegendő mindössze két nagyon fontos alapszabályt betartani, melyek nélkül gyakorlatilag nem is lenne szabad nekikezdeni a folyamatnak. Hogy mi ez a két alapszabály? Lássuk!

Ismerd a pontos méretedet és alaktípusodat!

Egy plus size testalkatú nőnek vagy férfinek hiába írják oda egy ruhára, hogy XXL-es méretű, attól még egyáltalán nem biztos, hogy az neki megfelelő. Pláne manapság, amikor nehéz nyomon követni a ruhák származási helyét, és az európai, valamint az ázsiai méretezések gyakran köszönőviszonyban sincsenek egymással. Emiatt nagyon fontos, hogy ismerjük a saját méreteinket, de ne is annyira a manapság ismert sablonok alapján, sokkal inkább a pontos centiméterek kapcsán, melyek jelentős könnyebbséget jelenthetnek ezen a téren. Ez azért különösen fontos, mert bár sok duci hajlamos túl nagy és széles ruhákat venni magára, azonban ezzel csak egy nagy probléma van: optikailag jelentős mértékben szélesítjük magunkat, sőt a testmagasságunkat is negatívan befolyásoljuk vele.

Egy duci nőnek és férfinek azonban nem elég csak a méreteit ismerni, az alaktípus legalább ugyanolyan lényeges ehhez. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy valaki ugyanazokkal a méretekkel egy alma-, egy körte-, vagy netán éppen egy homokóra alkathoz keres magának ruhát.

Tudd használni a mérettáblázatot!

Nagyon lényeges alapszabály, hogy ha online rendelünk, akkor a mérettáblázatot mindig használjuk. Ott mindig és minden pontosan le van írva az adott termék kapcsán, így ha pontosan le tudjuk mérni magunkat, ha jól ismerjük a méreteinket, akkor ez alapján bátran rendelhetünk magunknak online ruhát.

Szólj hozzá!