teltvilag

Íme a világ legducibb plus size modellje!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Sokan úgy vélik, hogy a plus size modellkedésnek is megvannak a maga íratlan szabályai, ezáltal bizonyos súly felett már nem feltétlenül szerencsés még ezt a szakmát sem felvállalni.

Ezt a tévhitet oszlatja most el a 29 éves Tess Holiday, aki olyannyira szembement még a plus size trendekkel is, hogy ezzel kiérdemelte a világ legducibb ilyen modelljének járó címet.

Ma még sajnos viszonylag kevés helyen foglalkoznak a plus size modellekkel, de világszerte érezhetően egyre többen vannak, akik ezt az irányvonalat követik.

Hazánkban még egyelőre nem túl elterjedt, hogy a nők ilyen formában, ducin is felvállalják magukat – hiába bizonyítják a kutatások, hogy a férfiak jobban szeretik a kerekebb idomokat –, de a világ másik oldalán már az sem jelent akadályt, ha valaki úgy néz ki, mint Tess Holiday.

tess_holiday

Tess ugyanis lerombolta azokat az íratlan szabályokat is, amelyek gyakran a plus size modellek között is élnek, ezáltal például azt, hogy maximum 14-18-as ruhákat hordanak, a 29 éves lány ugyanis 22-es ruhát hord – ez 50-es európai méretnek felel meg –, és mindössze 165 centiméter magas.

Hogy mit ért el mindezzel Tess?

Mindössze azt, hogy a világ egyik legismertebb modellügynökségétől, a MiLK Model Managemenettől kapott megbízást azáltal, hogy felvállalta alakját. A lány szerint ezzel most falak dőltek le nem csak előtte, hanem a szakma előtt is, modellkedése pedig igazi mérföldkövet jelent.

Szólj hozzá!