Tvilag

Ilyen a tökéletes nadrág és felső, ha körte alkatod van

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A körte alkat alighanem az egyik leggyakoribb testforma a duci nők körében, ami ráadásul az almához hasonlóan igencsak komoly problémákat okoz az öltözködés tekintetében, de mint már megannyiszor elmondtuk magazinunk hasábjain: nem kell kétségbe esni, nem kell rögtön zsákba bújni, elegendő lesz betartani néhány egyszerű szabályt ahhoz, hogy körte testalkatunk mellett is nagyszerűen nézzünk ki.

Aki esetleg nem tudná, netán éppen most azonosítaná be az alaktípusát, a körte alkatúak közé soroljuk azokat, akik az alsótest tekintetében sokkal erősebbek, tehát lényegében az almák tökéletes ellentétei, akik felül rendelkeznek plusz kilókkal. A körte alkatnál tehát a csípő, a combok és a fenék erősebbek, miközben a felsőtest vékonyabb, gyakran teljesen karcsú. Jellemzően az ülőmunkát végzők körében gyakori ez a típus. Nagy általánosságban kijelenthető, hogy a körte alkatú nők rendelkeznek a homokóra forma után a leginkább nőies megoldással.

Ilyen sajátosságok mellett a feladatunk egészen egyszerű: meg kell próbálnunk ellensúlyozni a hibákat az előnyös testrészek kiemelésével, legyen az akár a karcsú derék, akár a nagyobb dekoltázs, akár a vékony lábszárak. Amennyiben tehát elég ügyesek vagyunk, akkor szimplán az öltözködésünkkel képesek leszünk elérni egy egészséges homokóra testalkatot. Ehhez így válasszunk felsőt és nadrágot:

Hangsúlyozz a felsőddel

Körte testalkatúként úgy tudunk a legkönnyebben arányos homokóra alkatot varázsolni, ha felsőtestre tereljük a hangsúlyt. Ezt a legkönnyebben valamilyen mélyen dekoltált felsővel érhetjük el, és mivel a felsőtest ilyen esetben karcsú, ezért a mély kivágás mellett bátran válogassunk a színek között, de a mintákat sem kell mellőznünk. Sőt mi több, ha van olyan felső a birtokunkban, a válltöméssel rengeteget csalhatunk magunkon!

A megfelelő nadrág

Körte alkatra nagyon nehéz valóban jó és előnyös nadrágot találni, de nem lehetetlen. A legjobb választás általában az, ha valamilyen egyszínű, lehetőség szerint sötétebb árnyalatú – nem fekete, csak sötétebb –, egyenes szárú nadrág mellett döntünk. Ezek ugyanis optikailag karcsúsítani fognak, és ha sikerül felülre helyezni a hangsúlyt, akkor máris megalkottuk az optikai homokórát magunkból.

Szólj hozzá!