Tvilag

Így válassz nadrágot és szoknyát, ha alma alkatod van

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Az alma alkatú nőkről nagy általánosságban kijelenthető, hogy az öltözködés tekintetében nehéz a dolguk, azonban itt rögtön meg kell ragadni az alkalmat, hogy hozzátegyük: lehetetlennek azért nem neveznénk. A legtöbb alaktípushoz hasonlóan ugyanis mindössze annyi a dolguk az ilyen típusú hölgyeknek, hogy betartsanak néhány nagyon alapvető szabályt, és garantáltan nemcsak optikailag mutatnak majd előnyösebben, hanem a bőrükben is jobban érzik magukat.

Hogy mit nevezünk alma alkatnak? Amennyiben ezzel a skatulyával is problémánk van, röviden és tömören úgy lehetne jellemezni ezt a típust, hogy főként a fenéken és a hasi tájékon találkozhatunk plusz kilókkal, amit eltüntetni ruhával nyilván nem lehet, de néhány szuper trükkel azért ügyesen átrendezhetjük magunkon az arányokat és prioritásokat. Az alma alakúak számára a leginkább kritikus pontot általában a nadrág- és szoknyaválasztás jelenti, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy az alábbiakban ezzel a két ruhaneművel kapcsolatban adunk néhány hasznos tanácsot, lévén megfelelő döntés esetén alaposan megnyújthatjuk az alkatunkat egy jó szoknyával vagy nadrággal.

Nadrágválasztás

Ha alma alkatú vagy, akkor a nadrág tekintetében az egyik legfontosabb alapszabály nem más, minthogy az egyenes szárú fazonok között keresgélj, a testhez állók ebben az esetben csak akkor jók, ha megfelelő felsővel tudjuk kombinálni őket. Fontos továbbá a szín is, ezáltal lehetőleg az egyszerűbb, egyszínű és sötétebb árnyalatú darabokat részesítsük előnyben, míg a szabás tekintetében a magas derekú nadrágok állhatnak rajtunk a legjobban. Persze érdemes itt szóba hozni azt is, hogy mi az, ami nem áll jól egy alma testalkatú nőnek. Az imént említett passzentos, skinny szabású, szűk szárú alsó mellett messzire el kell kerülni a csípőfazont, valamint a túl sok minta sem tesz jót az összképnek. Persze itt is lényeges, hogy milyen minta, hiszen a vékony csíkozással akár alaposan meg lehet nyújtani az alakot!

Szoknyaválasztás

A nadrág mellett a szoknyaválasztásra is igencsak oda kell figyelni, ha alma alkatunk van. A fazon tekintetében ehhez az alaktípushoz a legjobban az A-vonalú megoldások passzolnak, melyek akár rögtön mell alól is indíthatók, így mindent el tudunk takarni velük, ami alatta van, de a hosszra nagyon figyelni kell, mert térd alá nem szabad engedni őket, a térd fölötti fazonok pedig optikailag jól meg tudják nyújtani a lábakat. A tiltás ezen a téren a szűk és túlzottan testhez álló szoknyák, valamint azok, melyek egyfajta zsáknak látszódnak rajtunk, hiszen ezek optikailag nagyon rosszul állnak.

Szólj hozzá!