Tvilag

Így növeld az önbizalmadat molett nőként

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Bár az utóbbi években óriási változáson ment keresztül a molett nők megítélése – köszönthetően leginkább a plus size modellek térnyerésének -, azonban rengeteg duci még mindig önbizalomhiánytól szenved.

Noha ez a probléma nem alkatfüggő, azonban ebben a közösségben rendszerint sokkal jellemzőbb, márpedig az önbizalom gyakorlatilag mindennek az alapja. Hogy kiegyensúlyozott életünk legyen, hogy elfogadtassuk magunkat másokkal, hogy boldogan és céltudatosan teljenek a mindennapjaink. Éppen ezért nagyon fontosnak tartottuk, hogy összegyűjtsünk néhány olyan hasznos és kipróbált tanácsot, melyek gyorsan és hatékonyan képesek megnövelni természetes önbizalmunkat, lévén teltkarcsúként egyáltalán nincs mitől félnünk, vagy miért zárkózottnak lennünk, éppen ellenkezőleg. Lássunk néhány hatásos tanácsot!

A legfontosabb: fogadd el magadat!

Hogyan is akarjuk elfogadtatni magunkat másokkal, ha mi nem tudjuk elfogadni magunkat? Az önbizalom gyökere és alapja, hogy mi magunk kibéküljünk a testünkkel. Szögezzük le végre, hogy mi ilyenek vagyunk, hogy nekünk ez a jó, ez a természetes, így érezzük jól magunkat, mert ha mi megszeretjük a testünket, azzal a világ számára is kinyitjuk a kaput, hogy mások ugyanúgy meg tudjanak majd szeretni minket. Mi ez, ha nem az önbizalom alapja?

Hogy nehéz ezt megtenni? Senki sem mondta, hogy könnyű, de hidd el, mindenkiben van valami szép! A dekoltázs, a csípő, a lábak, az arc, a haj, bármi. Ha ezek között csak egy olyan dolgot is találsz, ami tetszik magadon, kezdésnek jó lesz hangsúlyozd, emeld ki, aztán a többi majd jön magától!

Folytasd a ruhatáraddal!

Ha nincs elég önbizalmad, annak az egyik oka alighanem az, hogy valami komoly gond van a ruhatáraddal, hiszen bár tény és való, hogy a szépség belülről fakad, de ha te nem érzed jól magad a testedben, pontosabban inkább a felvett ruháidban, akkor az azt jelenti, hogy komoly változásokra van szükség a ruhatáradat illetően. El sem hinnéd, hogy mekkora önbizalmat adhat, ha olyan dolgokat vehetsz fel, melyek jól állnak, nem tűnsz tőlük egy hatalmas függönynek, kiemelik a nőiességedet, és egyszerűen sugárzóvá válsz tőle.

Fontos, hogy tudatosítsd magadban a testformádat és a testképedet, hiszen akkor sokkal jobban magadhoz tudod illeszteni az új ruháidat. Ha segítség kell hozzá, nézz körül bátran a Teltvilág cikkei között, hiszen rengeteg hasznos kapcsolódó tanácsot gyűjtöttünk már össze a moletteknek szóló divat témakörén belül.

Fogadd el, hogy nem szerethet mindenki!

Bár ez az önbizalomnövelő tanács gyakorlatilag bárkinek szólhat testalkattól függetlenül, de tényleg nagyon fontos, hogy elfogadjuk: nem szerethet minket mindenki, és nem is tetszhetünk mindenkinek. Ez teljesen normális dolog, éppen ezért olyanok társaságát keressük inkább, akik hozzánk hasonlóan gondolkoznak. Nem kell kiközösíteni a soványakat vagy a normál testalkatúakat, inkább arra törekedjünk, hogy pozitív, minket a végletekig elfogadó emberekkel vegyük körbe magunkat, és kizárjuk az életünkből a negatív hullámokat. Csak törekedj arra, hogy te jól érezd magadat a mindennapokban, és minden mást felejts el!

Kísérletezz sminkekkel, frizurákkal és kiegészítőkkel

Tévedés azt hinni, hogy molettként nem lehetünk igazi nők! Néhány mai kultúrában például még mindig a telt nőket tekintik istennőnek és szépségideálnak, induljunk ki ebből! Ha pedig segít, akkor éljünk bátran a megfelelő segítségekkel. Kísérletezzünk különféle sminkekkel, keresgéljünk nekünk előnyös színeket és megoldásokat, de megjelenésünkön rengeteget dobhat egy megfelelő frizura is. Sőt mi több, a jó kiegészítők, a hosszított nyakláncok vagy a sálak például szintén hozzásegítenek a karcsúbb megjelenéshez, ezáltal a nagyobb önbizalomhoz.

Szólj hozzá!