teltvilag

Így legyél télen is vonzó!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Most, hogy beköszöntött az év borongós, sötét időszaka, ideje vastag, meleg ruhákba öltözködnünk. Számos üzlet, butik, szalon polcain megjelennek a divatosabbnál divatosabb puha, téli holmik, amelyekből, mint tudjuk, sosem elég.

De a halmozás mellett ügyelni kell arra, hogy mi áll jól nekünk, főleg ha molett testalkattal rendelkezünk. Íme tehát pár tipp, hogyan öltözködjünk a számunkra legelőnyösebben, ha van rajtunk egy kis felesleg.

Kezdjük a formákkal. Sokan szeretnek hatalmas, bő leplek alá burkolózni, ez által elrejtve a pluszkilókat, miközben lehet, nem is tudják, mennyi lehetőségük van bebizonyítani, hogy a duci igenis lehet vonzó. Ha meg akarjuk mutatni nőies idomainkat, télikabátnak érdemes jóval combközép feletti hosszúságot választani.

A forma esetében érdemes a szögletes fazont követni, mert a gömbölydedebb szabású kabátok csak még jobban kiemelhetik az elbújtatni kívánt testtájainkat. Továbbá, ha derék tájt picit húzottabb kabátot választunk, azzal azt a hatást érjük el, hogy a derekunk karcsúbbnak tűnik, de mindeközben ügyeljünk arra, hogy ez ne „vágja ketté” a testünket optikailag, inkább maradjunk 1/3 (felsőtest) 2/3 (altest) arányos felosztásnál.

Érdemes kerülni a bő, testtől elálló darabokat, valamint az apró, pufi anyagból készült dzsekiket, ugyanis ezek is előnytelen megjelenést kölcsönözhetnek a viselőjének.

Szín terén idén is a fekete hódít, ám könnyen feldobhatod vidám, színes kiegészítőkkel öltözéked, hogy szetted mégse legyen olyan borongós, mint a kinti időjárás. Egyéb sötét, mély színek is divatba jöttek, mint a sötét- lila, szürke és bordó. Ezeket is bátran választhatod, mint fő színt, ám vigyázz, nehogy túlcifrázd a dolgot, óvatosan bánj a színekkel.

A mintákkal is ugyan ez a helyzet. Keresd az egyszerű, letisztult darabokat, és a mintás holmikat lehetőleg ne az eltakarni kívánt részeden hordd.

Ha jól bírod a hideget, nem kell lemondanod kedvenc szoknyáidról sem, ám figyelj arra, hogy az alakodhoz megfelelő darabot válassz, ügyesen kombinálj a kabát hosszát és színét is figyelembe véve. A molettebb hölgyeknek kifejezetten előnyös a magasított derekú ceruzaszoknya, amely kiemeli a derék és a csípő vonalát. Figyeljünk a méretre is, egy combközépig érő darab a legjobb választás.

Szólj hozzá!