Tvilag

Így figyelj a színekre az öltözködésnél duciként

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Rendszeres olvasóink számára már bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy egy duci ember – legyen szó akár nőről, akár férfiről –, alapjaiban tudja befolyásolni a megjelenését azzal, hogy milyen színű ruhákba bújtatja magát. Bár sokan tisztában vannak ezzel a ténnyel, a kapcsolódó alapszabályokat azonban már nem ismerik, emiatt pedig gyakran elkövetnek olyan hibákat, melyek minimális odafigyeléssel vagy kombinálással áthidalhatók lettek volna.

Emiatt úgy határoztunk, hogy külön cikket szentelünk annak, hogy melyek a legfontosabb alapszabályok a színek tekintetében, amire duciként oda kellene figyelniük az embereknek. Bár a divattippek többsége, így az alábbiak is leginkább nőknek szólnak, ellenben a férfiaknak is érdemes lehet megfogadni ezt a két tanácsot, hiszen a testalkat szempontjából, az optikai megjelenés tekintetében nincs különbség a nemek között abból a szempontból, hogy mi az, ami jól áll, és mi az, ami nem.

1. alapszabály: óvatosan a világos színekkel!

Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy tilos a molett embereknek világos színű ruhákat hordani, éppen ellenkezőleg, csak azt, hogy óvatosan, jól megválogatva viseljék őket, mert köztudott, hogy míg a világosabb árnyalatok teltebbé teszik az embert, a sötétebbek inkább karcsúsítanak. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy mindig és mindenhová kizárólag feketében kell mennünk, csupán azt, hogy korlátozzuk a sötétebb árnyalatoknak a viselését a testünk azon régióira, ahol van egy kis takargatnivalónk. Ha a hasunk az, akkor arra, ha a fenekünk, akkor pedig arra, de amennyiben például a lábainkat és a fenekünket eltakartuk egy fekete nadrággal, akkor a karcsú csípőnkre ne húzzunk fekete blúzt, mert nem vagyunk mi gyászmenet. Persze tovább is finomíthatjuk a dolgot, így felül világos blúzhoz fekete szoknyával takart fenékhez, világos harisnyát is vehetünk, ha kecsesek a lábaink.

2. alapszabály: kerüld az egyszínű szetteket!

Bár az egybe ruhák esetében nincs túl sok választásunk, minden más esetben azonban érdemes elkerülni azokat a szetteket, ahol az alsó és a felső rész egyaránt ugyanolyan színű, mert ez egy telt embernek egyáltalán nem jó választás, hiszen ha csak nem feketéről beszélünk, nagyon kellemetlenül ki tudja dobni a negatívumokat. Törekedjünk mindig inkább arra, hogy a színeket ízlésesen keverjük egymással, a fentiekben említett módon odafigyelve arra, hogy mit és hol kell esetleg takarni magunkon.

Szólj hozzá!