teltvilag

Igen, egy duci pasi is lehet vonzó

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A nőkkel ellentétben a duci férfiakat kevesebb negatív megítélés éri, mert esetükben bizonyos mértékig inkább presztízst jelent, ha nem teljesen soványak, hanem van rajtuk néhány plusz kiló. Vannak azonban olyan nők, de még inkább férfiak, akik nem igazán értik, hogy egy duci pasi miért is lehet igazán vonzó.

A válasz márpedig nagyon egyszerű, és mindez – a duci nőkhöz hasonlóan – az evolúciós fejlődési modellhez vezethető vissza, egyszóval a génjeinkbe van kódolva, ösztönszerűen gondoljuk úgy, hogy a nagyobb testsúllyal rendelkező férfiak nem csak erősebbek, hanem egészségesebbek is, ezáltal sokkal sikeresebb családfenntartók, mint vékonyabb társaik.

Ez a modern korban azt jelenti, hogy egy duci férfi több fizetést visz haza, sikeresebb a munkában, ambiciózusabb és nagyobb kockázatot képes vállalni. Mindezek a dolgok tudat alatt ugyan, de sokkal vonzóbbá, noha először inkább csak szimpatikusabbá tehetik a kiválasztott férfit.

Szintén ösztönszerű dolog, de tudat alatt a duci emberekhez általában sokkal pozitívabban viszonyulunk, ami még inkább felerősödik olyan esetekben, ha például valaki olyan családban szocializálódott, ahol túlsúlyos családtagok is éltek.

férfi

Egy ilyen nő sokkal komfortosabban, kellemesebben érezheti magát egy duci pasi mellett, egy túl tökéletes külsővel megáldott férfi mellett ugyanis egy nő gyakran szenvedhet önértékelési zavaroktól, és sokszor érezheti magát feszélyezve. Ha viszont egy nő súlyfelesleggel rendelkezik, egy duci férfi mellett sokkal vékonyabbnak érezheti magát, és gátlásait is levetkőzheti.

Talán furcsa lehet, de a nagyobb testsúlynak a kutatások szerint rengeteg különös üzenete is van, pláne ha ez férfiakról irányul nők felé. Ilyen például, hogy az adott illető sokkal jobban élvezi az életet, derűsebb és kiegyensúlyozottabb is, de a húsosabb férfiak rendre nagyobb biztonságot is sugároznak.

Ennek köszönhető, hogy a nők jelentős többsége inkább azokhoz a férfiakhoz vonzódik, akik nem teljesen soványak. Sok nő számára ugyanis egy túlsúlyos partner szimbolikus értelemben természetesen, de egy könnyebben hozzáférhető dolgot jelent, aki biztosan nem egoista vagy öntörvényű, mint egy tökéletes alakkal megáldott pasi.

Az Oakland Egyetem munkatársainak legutóbbi kutatásából például az derült ki, hogy a nők számára az első helyen a személyiség, majd az anyagi háttér és az empátia állnak egy pasi kapcsán, és korántsem a fizikai vonzerő, tehát akiben megvannak a fentiek, az duciként is képes lesz érvényesülni a nőknél.

Szólj hozzá!