Tvilag

Hosszú szoknya telt alkattal? Ne mondjunk le róla!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A molett nők öltözködéséhez kapcsolódó egyik általános tévhit, hogy a hosszú szoknya egyike a tiltólistás ruhadaraboknak. Ez valamilyen szinten igaz is, de nagyon alapos általánosítás, hiszen egy olyan ruhaneműről beszélünk, amit ha egy kicsit nagyobb fenntartásokkal és szigorúbb szabályokkal is, de lehet hordani, csak meg kell tanulni a hozzá kapcsolódó szabályokat.

A hosszú szoknyák, vagy még tovább megyünk, az úgynevezett maxi egybe ruhák a melegebb időszakokban, így különösen tavasszal, ősszel, de akár még nyáron is rendkívül szerencsések abban az esetben, ha szeretnénk jobban elviselni a nagy meleget, hiszen ki akar hosszú nadrágban közlekedni a legnagyobb kánikulában is? Költői kérdés volt, de válaszolunk: senki, éppen ezért, ha takargatnánk magunkat, de kényelmes és szellős ruhát keresnénk, akkor a hosszú szoknya és a maxi ruha is jó választás lesz. Sőt mi több, akár még csinos is, ha elég ügyesek vagyunk, azonban nagyon lényeges még a ruha kiválasztása előtt választ találni két kérdésre. Ezek a következők:

Milyen fazont válasszunk?

A hosszú szoknyákban vagy a maxi ruhákban az a legjobb, hogy nagyon egyszerű viselni őket, csak magunkra kapjuk, és már mehetünk is az utunkra. Amilyen egyszerűen hangzik azonban mindez, olyan egyszerű is elrontani a viselésüket, ha nem találjuk meg a megfelelő színt és fazont, ami illik hozzánk. A fazon esetében a magasabb növésű molett hölgyek érdemes lehet egy szűkebb vágású, derékban magasított fazon mellett dönteni, ha viszont alacsonyabbak vagyunk, akkor inkább a derékban szűkítettek lehetnek előnyösebbek. A magasabbak ugyanis rendszerint természetes homokóra alkattal rendelkeznek, így eredendően jól áll nekik egy maxi ruha vagy hosszú szoknya, az alacsonyabbaknak viszont tudatosan törekedniük kell erre.

Milyen színt válasszunk?

A szín tekintetében már többet sakkozhatunk. Érdemes olyan, akár mintás ruhákat választani, melyek követik testünk problémás és előnyös pontjait. Ha tehát nagyobb a fenekünk, egy felül fekete, alul valamilyen világosabb árnyalatba hajló szoknya vagy maxi ruha például tökéletes alternatíva lesz, de ugyanígy a különféle mintákkal is lehetőségünk nyílik játszadozni. A túl nagy minták kerülendők, de például ha nyújtani akarjuk az alakunkat, a hosszanti csíkos igazán előnyös lehet.

Szólj hozzá!