teltvilag

Hogyan válassz csinos csizmát, ha telt lány vagy?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Bizonyára minden nő járt már úgy, hogy egy megvásárolt csizma előbb vagy utóbb kényelmetlenné vált. Törte a lábat itt-ott, vagy éppenséggel a cipzár nem akart könnyedén felcsúszni a vádlin.

A tökéletes csizma kiválasztása még egy pálcika vékony lánynak sem egyszerű, nehogy másoknak.

A teltebbek esetében ugyanis van néhány olyan tényező, amit szem előtt kell tartani annak érdekében, hogy ne csak kényelmes legyen a csizma, hanem a csinos is.

  1. Amennyiben Te is teltebb testalkatú lány vagy, mindig olyan csizmát válassz magadnak, amelynek a szárába egy olyan elasztikus rész lett bevarrva, amely képes engedni a bőségből. Ennek a bővítőnek köszönhetően elkerülhető az, hogy 1-2 plusz kiló felszedése után szorossá váljon a csizma szára a vádlidon.Több helye lesz így a lábadnak és sokkal kényelmesebb viselet válhat a csizmából.
Csizmaválasztás

Helyes csizmaválasztás

  1. Mindig szerezz be egy vidám, színes gumicsizmát is a ruhatáradba, hiszen ezek a darabok nemcsak feldobják az öltözéked, hanem megvédik a nadrágszáradat is.
  2. Téli csizma vásárlása során igyekezz olyan darabot választani, amelynek hegyes az orra. A hegyes orrú csizmák ugyanis optikailag meg tudják nyújtani a lábfejedet, illetve az alakodat is, míg a kerek orrú csizmák éppen ellenkező hatást váltanak ki. A kerek forma optikailag szélesíti a lábfejedet, a vádlidat pedig sokkal vastagabbnak láttatja.

 

Helyes csizmaválasztás

Helyes csizmaválasztás

  1. Igen sok telt nő szembesül azzal a problémával csizmavásárlás során, hogy nem ér össze a kiválasztott darab a vádli részen, vagy ha össze is ér, roppant szoros és egyáltalán nem kényelmes viseletet biztosít. Ezen nem szabad soha bosszankodnia senkinek. Hiszen egy teljesen vékony lány is szembesülhet ezzel a problémával, amennyiben vastagabb vádli résszel rendelkezik.
  2. A telt nők számára nem előnyös viselet egy bokacsizma, ezért, ha lehet, ne vásárolj ilyen bokacsizmát. Természetesen, ha a bokád egészen vékony, akkor viselheted, ám a duci nők többségének mégiscsak vastagabb a bokája az átlagosnál. A bokacsizma egyébként optikailag a lábakat is rövidíti, valamint a testsúlyod megtartásában sem nyújt kellő támasztékot a bokáid számára, így még az ízületeidet is túlságosan meg tudja terhelni egy bokacsizma viselése.
  3. Végezetül jól jegyezd meg, hogy soha, semmilyen körülmények között nem szabad vastag hótaposót, vagy pufi és szőrös fazonú csizmát viselned, ha molett lány vagy. Az ilyen típusú csizmák ugyanis olyannyira meg tudják vastagítani a lábaid kinézetét, hogy már-már oszlopszerűvé válhatnak az egyébként formás lábacskáid.

Szólj hozzá!