teltvilag

Hogyan öltözködjünk molettként? Íme néhány jó tanács!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Sokan azt hiszik, hogy molett nőként csak nehéz lehet az élet, ha öltözködésről van szó. Ez azonban határozottan téveszme, mindössze ismerni kell néhány alapszabályt!

Tudni kell például, hogy milyen típusba is tartozunk, ergo körte vagy inkább alma formánk van. Ha inkább a körtetípust erősítjük, általában a melleinkre és derekunkra helyezhetjük a hangsúlyt az öltözködés során, míg almaforma esetén karcsú lábainkra terelhetjük a figyelmet.

Ami lényeges, hogy soha ne mondjunk le a divatról molett nőként sem. Tény, akadnak olyan divatirányzatok, amelyekből kimaradunk, illetve nehezebben is találunk magunknak ruhát, de a divatos öltözködés ilyen esetben sem lehetetlen! Alapszabály ugyanakkor, hogy csak olyan ruhát viseljünk, ami illik is hozzánk.

Nem feltétlenül az a legelőnyösebb, ha egy komplett sátrat húzunk magunkra, eltakarva ezzel mindent, de az sem, ha túl szűk ruhákba öltözünk. A hangsúly az egyensúlyon és a harmónián van, ezen felül pedig mindig hangsúlyozzuk ki azt, ami az erősségünk, legyen szó akár a dekoltázsról, akár lábainkról.

Természetesen fontosak maguk a ruhaneműk is! Ha körtealakunk van, a nadrágokat feltétlenül kerüljük el, inkább a vádliig érő szoknyákat részesítsük előnyben, amelyek lefelé szélesednek. A hosszú szoknyákat viszont kerüljük!

A nadrágok elsődlegesen az alma alakúaknak ajánlhatók, mert egy szűk farmer például kiválóan takar, és jó összhatást is kelt. A felső tekintetében a körte alakúaknak arra kell figyelniük, hogy karban passzentős, derékban pedig elég bő és hosszú fazonúak legyenek, de amennyiben a derék még vékony, és szeretnénk hangsúlyozni, akkor erre figyeljünk oda.

A lényeg ilyen esetben, hogy a ruhanemű lágyan kövesse az alakunkat. Az alma alakúak természetesen feltétlenül kerüljék el a derékban szűk felsőket, de amennyiben szép a dekoltázsuk, hangsúlyozzák ki egy mély kivágással.

Szólj hozzá!