Laura

Híresek, ducik és nagyon boldogok! Kik ők?

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Azért mert valaki duci, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy boldogtalan is egyben. Tökéletes példaként szolgálnak erre azok a hírességek, akik molettek ugyan, de így is kiegyensúlyozott és boldog életet élnek.

Ott van például Kirstie Alley, aki olyan duci volt, hogy ő maga személyesen ihlette azt a kétezres évek közepén debütált valóság show-t, amelyben azt kívánják bemutatni, hogy miként tudják elfogadni magukat a molett nők, és hogyan tudják a legkönnyebben elfogadtatni magukat másokkal.

Alley maga a műsor vezetője, aki maga is büszkén hirdeti, hogy a diétáknak semmi értelme, ő inkább jóízűen, de ésszel fogyasztja finom ételeit, miközben messzire elkerüli a diétákat. Az általa vezetett sorozat kiválóan prezentálja azt is, hogy a mai modell-orientált világban mennyire nehéz vonzónak és boldognak lenni egyszerre a világon túlsúlyos nőként.

Természetesen erre választ is ad: “…nehéznek nehéz, de korántsem lehetetlen!”

Nagyszerű példa a molett, de boldog hírességekre Jennifer Hudson. Az énekesnő világhírnevét a Dreamgirls című mozifilm hozta meg, és sem előtte, sem azóta nem kívánta leadni túlsúlyát, mert őt gyönyörű hangja miatt szeretik rajongó. Ezen felül molett, de mégis nőies megjelenésével sok férfi számára így is igazi nőideált testesít meg.

Jennifer volt egyébiránt az, akit valóban sok hátrányos megkülönböztetés ért molettsége miatt, hiszen az amerikai X-Faktort alakja miatt bukta el, de később bebizonyította, hogy rosszul döntött a zsűri.

Boldog és duci is egyszerre Beth Ditto, az ismert amerikai énekesnő, aki saját maga nyilatkozott egy interjúban arról, hogy bár ő maga kövér, mégis nagyon boldog. Az egyetlen dolog, ami ő ezzel kapcsolatban boldogtalanná teszi, hogy az emberek undokok vele. Szerinte teljesen abszurd, hogy ma már előbb elfogadják a drogosokat is, mint a kövéreket, de a jövőben ő is az ellen küzd majd, hogy mindez megváltozzon.

Az egyik legismertebb súlyproblémás, de mégis sugárzóan boldog híresség Janet Jackson, aki bár nem volt mindig molett, az utóbbi években közel 30 kilót szedett magára, de mégis megmaradt kiegyensúlyozott, lehengerlő szépségnek.

Márpedig az ő helyzete sem volt könnyű, hiszen még egy televíziós műsorra való felkérést is visszamondtak amiatt, mert Janet ennyire eleresztette magát, de ő nem búsult ettől, sőt kijelentette, ha nekik nem kell így, majd kelleni fog másnak. Kellett is!

Szólj hozzá!