teltvilag

Hihetetlen: már világmárkák is duci modellekkel reklámoznak!

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

Hihetetlen, de igaz: Már a világmárkák is Plus Size modellekkel reklámoznak! Végre úgy tűnik, hogy leáldozóban van az egészségtelenül vékony, anorexiás lányok korszaka.

Ma már nem csak a férfiak részesítik előnyben a telt alkatú hölgyeket, hanem a divat– és reklámszakma is egyre több “Plus Size” modellt alkalmaz.

Külföldön jó ideje megfigyelhető ez a pozitív változás, ám hazánkban még csak mostanában kezd elterjedni az új szemlélet.

Szinte hihetetlennek tűnik, de nyáron már egy olyan nagy világmárka is, mint a Triumph is bevállalta azt, hogy az új portfólióját Plus Size modellek bevonásával készítteti el.

De mi is határozza meg azt, hogy egy modellnek hogyan kell kinéznie? Miért a csont-soványra fogyott, vékony lányok számítottak éveken keresztül trendinek?

Demmer Erika és Farkas Éva

Demmer Erika és Farkas Éva

Ez egy örök rejtély marad, hiszen az 1960-as évek során még a teltebb nőket övezte hatalmas rajongás. Elég, ha csak Marilyn Monroe-ra gondolunk, hiszen ő sem volt nádszál vékony, mégis megőrültek érte a férfiak.

A 2000-es évtől kezdődően valamiért átvették az egészséges, nőies kinézetű modellek helyét a fiús, anorexiás, sovány lányok.

Szerencsére azonban, ez a természetidegen, irreális testkép újra kezd háttérbe szorulni, köszönhetően annak, hogy egyre több divatbemutatón és magazinban jelennek meg a Plus Size méretekkel rendelkező modellek.

Az emberek újra azt a jelzést kapják a médiából, hogy nem az a csinos és sikeres nő, aki 35 kilós, hanem azok a hús-vér, valódi nők és asszonyok, akik egészséges, teltkarcsú idomokkal rendelkeznek.

Hazánk két olyan Plus Size modellel is büszkélkedhet, akik immáron nem csak itthon, hanem nemzetközi viszonylatban is igen sikeresnek és keresettnek számítanak.

Demmer Erika és Farkas Éva bátran felmeri vállalni a testét és azt is kihangsúlyozzák, hogy egyetlen kilótól sem hajlandóak megszabadulni, hiszen így is sikeresek, és szexisek tudnak lenni.

Szólj hozzá!