Tvilag

Hasznos tippek, ha delta és galamb alkattal szeretnél öltözködni

Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret Oldal nyomtatása

A molett nők alkata kapcsán számos különböző típust megkülönböztet a plus size divatipar, ami rendkívül fontos annak fényében, hogy milyen fazonú ruhákba kellene bújnunk a mindennapokban ahhoz, hogy a legtöbbet kihozzuk magunkból.

A legismertebb alkattípusok általában az alma, a körte és a homokóra, azonban ezen felül megkülönböztetünk még néhány kevésbé jellemző alkati sajátosságot is. Ide sorolhatjuk például a delta vagy a galamb típust – olyan még ritkábbak mellett, mint az álló- vagy a fordított háromszög –, melyekről igencsak kevés szó esik, hiszen sok esetben vagy átmeneti állapotok, vagy csak nagyon kevés nőnek sikerül ilyen formában plusz kilókat felszednie magára.

A ritkaságból fakad, hogy az öltözködés szempontjából is elég nehéz lehet megfelelő színű, fazonú vagy szabású ruhákat találni ehhez az alaktípushoz, azonban nem lehetetlen. Semmi sem az, éppen ezért most a delta és galamb alkatú hölgyeknek kedveznénk pár hasznos tanáccsal:

Öltözködés delta alaktípussal

A delta alaktípus az, amikor a szélesebb vállakhoz keskenyülő altest tartozik, tehát majdnem hasonló ez a fordított háromszögű megkülönböztetéshez. A deltás alkatú hölgyek számára előnyösek a sötétebb felsők, melyek vékonyíthatják a széles vállakat, és miközben lábaik többnyire kecsesek, alul bármit viselhetnek, akár még színes és mintás nadrágokat vagy szoknyákat is. Amit mindenképpen kerülni kell, az a derékban beszabott felsők, hiszen ezek negatív hatást gyakorolnak az összképre.

Öltözködés galamb alaktípussal

Sokan egyetértenek abban, hogy a galamb alaktípus mindközül a legproblémásabb, hiszen ebben az esetben az alma és a körte egyfajta összevonásáról van szó, ahol a derék és a fenék is sok felesleget hord. A nőknek ebben az esetben is nagy figyelmet kell fordítani a felsőkre, ezáltal érdemes előnyben részesíteni az egyenes fazonokat, kihangsúlyozva a melleket, hiszen ez elvonhatja a figyelmet az alatta lévő problémákról. Az alsók tekintetében az A-vonalú szoknyák lehetnek nagyon előnyösek, de gyakorlatilag bármi ideális, ami a nagy feneket és a vastag combokat takarja, de a kecses lábszárat kiemeli.

Szólj hozzá!